2012-05-10 18:06:54• hírek • Póti Orsolya

Atelier: kiállítás nyílt a Vécsey-házban

"Atelier - Műhely" címmel nyílt képzőművészeti kiállítás május 10-én a Vécsey-házban. A rendezvény közel ötven alkotással várja az érdeklődőket.

Két héten át különleges képzőművészeti kiállításnak ad otthont a Szatmár Megyei Múzeum szépművészeti részlege. A látogatók többnyire a Szatmárnémeti „Aurel Popp" Művészeti Líceum grafika- és festészet szakos tanárainak alkotásait láthatják, de más szatmári művészek is bemutatkoznak munkáikkal és Ion Sasu festőművész munkáiból is látható néhány különlegesebb darab.

Az ünnepélyes megnyitóra csütörtök délután 17 órától került sor a Vécsey-ház első emeleti kiállítótermében. A tárlatot Felicia Grigorescu, a múzeum részlegvezetője nyitotta meg, majd Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere köszöntötte a kiállítóművészeket, név szerint Radu Ciobanut, Adrian Golbant, Aurelian Busuiocot, Lola Scriport, Liviu Scriport, Edward Herczeget és Valer Sasut.

Valer Sasu a Szatmár.ro-nak elmondta: a május 10-ét egy szimbolikus nappá szeretnék tenni a szatmári képzőművészek számára, ugyanis ettől az évtől kezdve, minden évben május 10-én egy kiállítás keretében mutatnák be alkotásaikat. Ez az első kiállítás összesen 46 alkotással - festményekkel, szobrokkal és egyéb képzőművészeti munkákkal - várja az érdeklődőket, de a szervezők remélik jövőre még gazdagabb tárlat fogadja a művészet szerelmeseit.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: