2009-07-08 17:24:03• hírek • Parajdi Andrea

Átdolgozzák a szerződést

A Polgármesteri Hivatal a 16-os lakónegyed felújítására elkészített koncessziós szerződés átdolgozásán munkálkodik, ugyanis a román közbeszerzési törvények nem fedik le teljesen az ilyen módon történő munkálatok kilicitálásának feltételeit.

A városi tanács által a 16-os lakónegyed felújítására jóváhagyott koncessziós szerződés Bukarestben már nem ment át a szükséges vizsgálatokon. Mivel egy új módszerről van szó, amelyet nagyon kevesen alkalmaznak a közbeszerzési törvények nem terjednek ki a hasonló struktúra alapján történő felújítások részleteire - magyarázza Ilyés Gyula polgármester, akitől megtudtuk, hogy pár napja egy olyan magyarországi szakember kereste meg Szatmárnémetit, aki éppen a koncessziós szerződések alapján történő útrehabilitációk lehetőségeit akarta városunkban bemutatni.

-Magyarországon a hasonló jellegű felújításokra már volt néhány próbálkozás, Romániában Szatmárnémeti az a város, amely legelőszőr állt elő egy ilyen ötlettel, és amelynek most szembe kell néznie a törvények hiányosságával - mondja a polgármester.

Mint megtudtuk, jelenleg a város azon dolgozik, hogy részleteiben módosítson a szerződésen, s úgy terjessze elő a szokatlan felújítási módszer tanulmányait, hogy az minden pontjában megfeleljen a törvény „lefedettségének". - Jövő héten szeretnénk leadni az átdolgozott dokumentumokat, ugyanis mihamarabb el akarunk jutni a licitálási fázisba - fejti ki a polgármester, aki azt is kijelentette, hogy csupán apró módosításokról van szó, ugyanis a koncessziós szerződés lényegén egyáltalán nem fognak változtatni.

A városnak jelenleg nem lenne arra pénze, hogy megfinanszírozza egy cégnek a lakónegyed felújítását, ezért dolgozta ki azt a szerződést, amely lehetővé tenné, hogy a város részletfizetéssel törlesszen a licitet nyert vállalat felé. Az összegeket pedig csak akkor adná oda a karbantartónak, ha az valóban minőségi munkát végez.


Nem engedik licitre bocsájtani a 16-os lakónegyed felújítási munkálatait.
Átdolgozza az Önkormányzat a 16-os lakónegyed felújítására készített koncessziós szerződést, mivel azt néhány részletében nem fedi le a román közbeszerzési törvény


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: