2011-01-07 16:04:04• hírek • Szatmár.ro

Készülnek a kongresszusra

Az idei RMDSZ kongresszus több újítást is hozhat a párt életébe, hiszen egyfelől Markó Béla elnök korábban kijelentette, a továbbiakban nem kívánja betölteni ezt a tisztséget, másfelől pedig megjelenni készül a színtéren egy újabb romániai magyar politikai párt.

Változásokat hozhat az idei RMDSZ kongresszus, tudtuk meg Kereskényi Gábortól, a Szatmárnémeti RMDSZ elnökétől. A szövetség alapszabályzatának módosítása is szóba került, hiszen a pártnak új kihívásokkal is szembe kell néznie. A szabályzatot egy kilenctagú bizottság módosíthatja, amelyben Szatmárnémeti alpolgármestere is részt vesz. Mint mondta, egy olyan szervezetet kell építeni, ami a politikai versenyt állva, nyitott kell legyen a fiatalok számára is. Meg kell tartani ugyanakkor a társadalomszervező jellegét, a lakossággal, illetve a tagsággal pedig a továbbiakban is jó kapcsolatot kell fenntartani. A politikus szerint az új párt (amelyet az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács kíván létrehozni és a magyarországi FIDESZ támogatását élvezi) megjelenésétől nem kell megijedni, hiszen a szervezetnek húsz év alatt sikerült bizonyítania.

- A lakosság húsz év alatt eldönthette, hogy megbízható-e az RMDSZ, vagy sem - fogalmazott az elnök, majd hozzátette -, a szervezet belső demokráciájának köszönhetően pedig minden tag számára lehetőség volt arra, hogy megvalósíthassa elképzeléseit.

A kongresszuson, amely Nagyváradon zajlik február 26-27 között, 36 szatmári személy vesz majd részt. Ezek közül 20-at a január 11-én, kedden Szatmárnémetiben tartandó választmánygyűlésen neveznek ki, a fennmaradókat pedig a hivatalból résztvevők teszik ki, úgy, mint a parlamenti képviselők, a szenátorok, a polgármesterek, az alpolgármesterek, illetve a kormányzati tisztségviselők.

A közeljövőben egyébként számítani lehet a szervezet országos vezetői tisztségét betölteni kívánó Kelemen Hunor, illetve Eckstein-Kovács Péter látogatására városunkban. A két politikus számára ugyanis lehetőséget adnak arra, hogy jövőbeni terveikről, elképzeléseikről számoljanak be a kongresszusi küldöttek előtt.


Változásokat hozhat az új év az RMDSZ életébe
Változásokat hozhat az új év az RMDSZ életébe


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: