2012-11-21 13:01:44• hírek • Szatmár.ro

Átalakul az M2 - gyerekcsatorna lesz december 22-től

A magyar közmédia legújabb, átalakított adóján erőszakmentes, családbarát, szórakoztató és értékteremtő tartalmak várják a kicsiket, szüleiket, de még a nagyszülőket is.

AZ MTVA és az MTV Zrt. közös szándéka szerint az M2 csatorna 2012. december 22-étől klasszikus gyermek- és ifjúsági csatornává alakul át, mely színvonalában és tartalmában beleilleszkedik a mai kor elvárásaiba, de erőszakmentes értékrendjével, a hagyományok és az újdonságok ötvözésével egyedülálló szórakozási alternatívát teremt, mind a gyermek, mind a fiatal felnőtt korosztály számára. Új, fiatal nézők megszerzése a csatorna indításának fő célja, s így ez a közmédia megújításának egyik fontos eleme.

Az elsődleges, elérendő célcsoport a 3- 12 éves korosztály, akiket a reggel 07:00 órától este 21:00 óráig tartó műsorsávokban szólítanak meg. A 21:00 órától kezdődő idősávokban a fiatal értelmiségieknek, kisgyermekes családok felnőtt tagjainak kínálnak alternatívát az igényes tévénézéshez.

A csatorna esti kínálatában a fiatal, igényes szórakozást kereső nézők számára közvetít a közmédia az M1 műsorválasztékához képest attitűdjében más, de témájában hasonló, közszolgálati értékeket közvetítő, szórakoztató, ismeretterjesztő, zenei és sportműsorokat.

Dr. Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója a Mini Cityben megrendezett sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a közmédia együttműködése teremtette meg azt a lehetőséget, hogy egy régi és sokak által megfogalmazott igényt elégítsen ki. „2012. július 27-én azt a célt fogalmaztuk meg, hogy közösségi médiává válik a közmédia. Sok korosztálynak szóló műsortartalmunk van, de 2012. december 22-étől a legfontosabb korosztály számára indítunk csatornát az M2-n, ahol csak a gyerekeknek sugárzunk erőszakmentes, értékes tartalmakat." - mondta a vezérigazgató. „ A napokban nyolcvanéves Vitray Tamás fogalmazott úgy nemrégen, hogy a közmédiának nem feltétlenül kell a kereskedelmi értelemben hasznos nézettségi adatokat böngészni, és ebben egyetértünk. Úgy gondoljuk, hogy a három és tizenkét év közötti korosztály, amely mintegy egymillió  gyermeket jelent, joggal követelheti  a  szüleitől, nagyszüleitől, ők pedig tőlünk, hogy értékes, és ami a legfontosabb, erőszakmentes tartalomhoz jussanak gyermekeik, unokáik. Ha az M1, mint nemzeti főadó áll a középpontban, akkor nem túlzás azt állítanunk, hogy a jövő az M2-é és a gyerekeké." - fejtette ki Böröcz István.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: