2014-03-14 17:49:52• hírek • Kocsis Zoltán

Átalakítják az ócskapiacot

A Szatmárnémeti Polgármester Hivatal közeli tervei között szerepel az ócskapiac teljes átszervezése, jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Dorel Coica. A polgármester elárulta továbbá, hogy az utóbbi napokban ugrásszerűen megnőtt a bérleti szerződések száma a Nagypiacon.

Coica elképzelései szerint a szatmáriak által egyszerűen csak ócskasornak nevezett zsibvásárt a következő hetekben két részre osztják. Egyik felében a város másik négy élelmiszerpiacához hasonlóan gyümölcsöt, zöldséget és egyéb termékeket lehet majd árulni illetve vásárolni.

„A város ezen részén is lennie kell egy élelmiszerpiacnak", indokolta tervét Coica. A piac másik felén pedig marad az évtizedek óta megszokott zsibvásár illetve háziállatvásár. Más kérdés, hogy az ócskasor eddig is rendkívül zsúfolt volt...

Coica másik terve, hogy az ócskapiacon ezentúl nem csak szerdán és vasárnap zajlik majd tevékenység, hanem minden egyes nap. A polgármester bejelentette továbbá, hogy Nicolae Glodeanu ezentúl csak a Kispiacért felel majd - szigorú felügyelet mellett -, az ócskapiac új felelősét pedig hétfőn nevezi ki: ám hogy ki ő, azt nem volt hajlandó elárulni.

A polgármester elárulta, hogy a tíz nappal ezelőtti razziaszerű ellenőrzést követő két napban 84.000 lej értékű bérleti szerződést kötöttek árusok a Nagypiacon. „Elképzelhetik, mekkora bevételtől esett el az önkormányzat az évek során a sok törvénytelenség miatt. Ám ezennel vége a lopásnak Szatmárnémetiben! A polgármesteri hivatal apparátusában is változások lesznek: akik nem tudják követni a ritmusomat és akadályozzák az apparátus munkáját, annak mennie kell", jelentette be az állandó forradalmat a polgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: