2015-02-17 16:45:44• hírek • Szatmár.ro

Átalakítják a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház bejáratát

Javában folynak a munkálatok a Szatmár Megyei Kórházban, pontosabban az épület eddigi bejáratánál: az ott dolgozó munkások most még törnek-zúznak, ám hamarosan jön az építés és az átalakítás. Addig is egy új bejáraton keresztül léphetünk be a kórház épületébe.

"Nem itt kell bemenni a kórházba, hanem a sürgősségi után kialakított bejáraton" - mondja el megszámlálhatatlanul sokszor a Szatmár Megyei Kórház bejáratánál szolgálatot teljesítő őr. Hiába, sok beteg, illetve beteglátogató nem tudja még, hogy ideiglenesen új bejárata van az egészségügyi intézménynek, míg az eddig használt modernizálási munkálatait be nem fejezik.

A megyei kórház épületének modernizációs munkálatai kapcsán sokszor téma volt már a bejárat átalakítása. Az eddig használt ugyanis szűk és barátságtalan volt, a hétfőn megkezdett munkálatokkal pedig ezen szeretnének változtatni. A Szatmár Megyei Tanács és a kórház vezetősége az előtérben egy váróterem-szerű helyiséget alakít ki, amelyben helyet kapna egy olyan üzlethelyiség is, ahol édességet, üdítőt és a betegek számára szükséges használati eszközöket is meg lehet majd vásárolni.

Kedd délben jártunk a helyszínen, akkor főképp a padlózat kövének feltörésével, illetve annak egy kupacba gyűjtésével foglalkoztak a munkások - valószínűleg a törmelék-kupacot hamarosan el si szállítják. Nem csak a szó szerint vett bejáraton dolgoznak, az előtérben is nagy a sürgés-forgás. Ezt a részt elzárták a forgalom elől, sem a betegek, sem pedig az egészségügyi személyzet nem mehet be véletlenül sem a munkálatok helyszínére.

Amíg a bejárat átalakítása, felújítása befejeződik, a betegek és látogatóik egy másik helyen léphetnek be az épületbe. A Sürgősségi bejárata előtt kell elmenni, ott a lépcső, az egykori Hiperdia-bejárat, ahol be lehet jutni a Szatmár Megyei Kórházba.

A Szatmár Megyei Kórház bejáratának felújítása-átalakítása 850.000 lejbe kerül. A tervek között szerepel az egészségügyi központ parkolójának a felújítása is. Ez a munka is hamarosan kezdetét veheti, ennek költsége 858.000 lej.

Dolgoznak az eddig használt bejáraton

A Szatmár Megyei Kórház ideiglenes bejárata

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: