2011-10-16 13:07:51• hírek • Póti Orsolya

A Lorántffy Zsuzsanna Nőszövetség 110. születésnapját ünnepelték

Az egyházmegye egyik legrégebbi nőszövetségének megalapítása 110. évfordulóját ünnepelték október 16-án a Szatmárnémeti Láncos-templomban. A Lorántffy Zsuzsanna Nőszövetség megünneplésére magyarországi vendégek is érkeztek.

Jelentős ünnep ez a Szatmári Láncos-gyülekezet életében, hiszen a Láncos-templom nőszövetsége tíz évvel ezelőtt emlékezett meg utoljára a megalakulás évéről. Az ünnepség délelőtt 10 órakor zászlós bevonulással vette kezdetét, ezt követően pedig Máté János igehirdetését hallgathatta a gyülekezet.

Az igehirdetés után Szilágyi Balázs lelkipásztor szólt az egybegyűltekhez és köszöntötte a vendégeket. A találkozóra eljöttek a Szatmári Láncos-gyülekezet két magyarországi, a bicskei és a sárospataki testvérgyülekezetének képviselői, valamint jelen volt Ilyés Gyula polgármester, Kereskényi Gábor alpolgármester és Varga Attila parlamenti képviselő.

A Lorántffy Zsuzsanna Nőszövetség történetét Korda Ildikó, a nőszövetség elnöke mutatta be. A nőszövetség 1901 áprilisában alakult mintegy 416 taggal, azonban 1948-tól hosszú ideig nem tevékenykedhettek tagjai a kommunista rendszer miatt. A Lorántffy Zsuzsanna Nőszövetség 1990. január 24-én alakult újra 168 taggal. Jelenleg a nőszövetségnek 87 tagja van.

Nt. Virág Sándor sárospataki lelkipásztor Lorántffy Zsuzsannáról, I. Rákóczi György erdélyi fejedelem feleségéről tartott előadást. Az előadást követően Kovács Sándor esperes kifejtette, hogy a nőszövetség munkája nem hiábavaló, hiszen ezzel építik a jövendőt.

Bogya-Kis Mária, a Királyhágómelléki Egyházkerület Nőszövetségének az elnöke elmondta, hogy ő jelen volt a nőszövetség újraalakulásakor és 21 éve kíséri figyelemmel ennek munkáját. Egyházkerületi szinten Szatmárnémeti első helyen áll a nőszövetségi munkát illetően, ugyanis mintegy 400 tag tevékenykedik itt.

Az eseményt Ary Dalma és Hankovszki Ilona szavalata, Stier Alexa zongora előadása, valamint a "Soli Deo Gloria" kórus műsora  tette még hangulatosabbá, majd a gyülekezet tagjai szalagot tűzhettek fel a nőszövetség zászlajára. Az ünnepi istentisztelet a Himnusz közös eléneklésével zárult.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: