2012-05-30 14:14:50• hírek • Póti Orsolya

Átadták az útravaló tarisznyákat a nőszövetségi tagok

A nőszövetségi tagok ebben az évben is elkészítették azokat a hímzéses tarisznyákat, amelyekkel jelképesen indulnak majd útra a Református Gimnázium végzősei. A száz darab tarisznya átadására május 30-án került sor az Esperesi Hivatalban.

A Szatmári Református Egyházmegye nőszövetségi tagjai kedd délelőtt 11 óra körül adták át a jelképes batyukat a Református Gimnáziumnak. A tarisznyákat a ballagás előtt, ünnepélyesen a tizenegyedik osztályosok adják majd át a végzősöknek.

Mint megtudtuk, a batyukat a nőszövetség 1997 óta minden évben elkészíti. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Nagy Erika sárközújlaki lelkész, a Szatmári Református Egyházmegye nőszövetségének elnöke és missziói előadója, valamint és Bogya-Kis Mária lelkész, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület nőszövetségi elnöke, akik vezető szerepet vállaltak abban, hogy az útravalók idén is elkészülhessenek.

Köszönet illette Szász Évát, aki nem csak a kivitelezésében segédkezik minden alkalommal, hanem a tarisznyák megtervezését és a hozzávalók beszerzését is felvállalta. A gimnázium nevében, a szépen kidolgozott útravalókat Szilágyi Éva igazgatónő köszönte meg, aki ez alkalommal könyvet nyújtott át a nőszövetség tagjainak. Az igazgatónő elmondta azt is, hogy a nőszövetségi tagok eddigi munkájából egy kiállítás készült az iskola előterében.

A ballagásra június-2-án, szombaton délelőtt 10 órától kerül sor a Láncos-templomban, az ünnepi alkalmon pedig Ft. Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke hirdet majd igét.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: