2010-09-23 16:29:04• hírek • Szatmar.ro

Átadták az utcákat

Három év után sikerült átvennie Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának az Ilyés Gyula által a város egyik legnagyobb beruházásának nevezett út-, illetve kanális modernizálást.

A hivatalos átadáson jelen voltak a helyi önkormányzat- az építő cégek-, valamint a sajtó képviselői. A 2008 márciusában elkezdett javítások, modernizálások összértéke hozzávetőleg 2,4 millió eurót tesznek ki, amit a város hitelből finanszírozott meg. Az összeg a Dorobantilor utca környéke, valamint a Caprioarei utca feljavítására volt elkülönítve, ugyanakkor létrehozták a város csatornarendszerének egy nagy telephelyét is, amely az elkövetkező évtizedekben képes lesz felvenni a város déli részének a szennyvizét - mondta a polgármester.

Több beruházó is érdeklődött már az itt található telkekre, így fontos volt a villanyszolgáltatás megoldása is, hiszen tömbházakat és egyéb épületeket hozhatnak létre az eddig elhanyagolt térségben.

Az említett munkálatokon kívül több utca járdájának, zöldövezetének, útszegélyének felújítását is eszközölték, ugyanakkor a már említett szennyvíz-csatornarendszer modernizálási is komoly erőfeszítéseket igényelt. A térség földrétege ugyan is homokos, ezért három pontban is veszélyes talajsülyedések történtek, amiket meg kellett oldani.

A tervek szerint további pozitívuma is lesz a felújított városrésznek, hiszen a jövőben a Dorobantilor utca egybe lesz kötve a Closca sugárúttal, így ezáltal Szatmárnémeti közlekedése jelentős tehertől fog mentesülni.


A csatornarendszert is modernizálták
A csatornarendszert is modernizálták



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: