2012-03-09 17:25:25• hírek • Szatmár.ro

Átadták az újjáépített iskolát Ákoson

Pénteken tartották Ákoson a helyi általános iskola I.-IV. osztályainak szánt épület ünnepélyes átadását.

A jeles eseményre sokan érkeztek Ákos községbe, hiszen kiemelkedően fontos mozzanat a település életében, hogy  átadták az újjáépített iskolát, amely jócskán megkönnyíti a helyi nebulók életét. Ide fognak ugyanis járni az I.-IV. osztályosok, a napjaik pedig jóval könnyebbek lesznek, mint eddig, ugyanis néhány hónapja még két váltásban, délelőtt és délután volt tanítás a helyszűkével küszködő tanügyi intézményben. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Günthner Tibor szenátor, Erdei D. István, parlamenti képviselő, Szőcs Domokos, a tanügyminisztérium Kisebbségi Oktatási Főosztályának vezetője, illetve Szász Piroska, főtanfelügyelő helyettes.

Az ünnepségen felszólalt Bara Valária, az Ákosi Általános Iskola jelenlegi igazgatónője, aki köszöntőbeszédében megemlékezett az egykori igazgatónő, Kajtár Magdolna munkájáról is, aki sokat tett azért, hogy az újjáépítés megvalósuljon. Geréb Miklós polgármester köszönetet mondott Csehi Árpádnak, a Szatmár Megyei Tanács elnökének valamint a jelenlevő RMDSZ-es képviselőnek illetve szenátornak, hogy közreműködtek abban, hogy a projekt megvalósulhasson.

Csehi elmondta: az iskola és az egyház támogatását mindig fontosnak érezte, hiszen ezek alappillérei annak, hogy egy település fejlődjön, Ákos község európai faluvá váljon. Günthner Tibor szenátor kifejtette: az új iskola építését azért is tartotta fontosnak, mert a következő nemzedék képzése nagyon fontos jövőnkre nézve. Erdei D. István is csatlakozott az előtte szólókhoz, gratulálva a polgármesternek a megvalósításhoz és sok sikert kívánva a nebulóknak a tanuláshoz.

Átadták az Ákosi Általános Iskolát

Átadták az Ákosi Általános Iskolát

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: