2020-04-22 16:26:31• hírek • Megyeri Tamás Róbert

Átadták az újabb segítséget

Egészségügyi fertőtlenítőszereket vittek szerdán négy Szatmár megyei egészségügyi otthonba. Kilencvenhat százalékos etanoltartalmú orvosi szerek ezek, az egyik bőrfelületekre szánt, a másik pedig általános felületi fertőtlenítő, utóbbival orvosi eszközök hatékony fertőtlenítését lehet megvalósítani.

Olyan idősotthonokba vitték ezeket az alapfelszereléseket, amelyekben egészségügyi alapellátás is történik – értelemszerűen nagyon fontos, hogy megfelelően legyenek fertőtlenítve és karbantartva a felszerelések, az eszközök. A felszereléseket a Romániai Magyar Demokrata Szövetség kérésére a Magyar Kormány biztosította.


Szerdán négy, önkormányzati fenntartású idősotthonba szállították ki ezeket, éspedig: a nagykárolyi Alexandru Otthonba, a mezőpetri és a mezőfényi idősotthonokba, illetőleg egy szatmárnémeti hasonló intézménybe. A felszereléseket Pataki Csaba, a megyei önkormányzat elnöke, egyben a megyei RMDSZ elnöke, Túrós Lóránd szenátor, illetve Nagy Szabolcs megyemenedzser, a megyei RMDSZ ügyvezető elnöke adta át.



Mindenhol nagy örömmel fogadták a készítményeket, hiszen több hónapos szükségletüket biztosítja. A fényi idősotthonban jelenleg 51-en vannak. Szerencsére komoly gondot nem okozott a járvány, de Szeibel Tünde intézményvezető elmondása szerint nagyon várják már a végét – mind a gondozottak, mind pedig a gondozók. Utóbbiak a törvényi előírásoknak megfelelően kéthetes időszakokban váltják egymást, és a munka időszakában bent laknak az intézményben. Az intézmény munkatársai közül, aki teheti – így a könyvelőség, a menedzsment – otthonról végzi a munkáját. Az idősotthon lakóit elsősorban az zavarja, hogy nem fogadhatnak látogatókat, a családtagjaikkal csak telefonon vagy interneten keresztül kommunikálhatnak. Nagyon várják már a járvány végét...


A fényi helyhatóság is igyekszik segíteni. Brém László polgármester elmondása szerint napi a kapcsolat közöttük. Az idősotthon konyháján további 20 főnek főznek napi szinten, az étel kiszállításáról az önkormányzat gondoskodik. Pont a napokban szavazott meg a tanács 15 ezer lejes többlettámogatást az intézmény számára.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: