2012-08-26 12:49:31• hírek • Szatmar.ro

Átadták az irinyi ravatalozót

Az irinyi református közösség példaértéku megvalósítását avatták fel szombaton az Érendréd községhez tartozó faluban. Egy modern, új ravatalozót, amelynek megvalósulása az RMDSZ, az egyház, a helyi önkormányzat és a hívek közös összefogásának példás eredménye.

Az eseményen, amely Csury István Királyhágómelléki református püspök igehirdetésével, hálaadó istentisztelettel indult, a szervező irinyi református gyülekezet igyekezett minden olyan személyt vendégül látni, aki az elmúlt másfél évben segítette a ravatalozó felépülésének ügyét. Jelen volt Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács alelnöke, Günthner Tibor szenátor, Erdei D. István és Varga Attila parlamenti képviselők, Nagy Sándor esperes, több, a nagykárolyi egyházmegyéhez tartozó református lelkész, helyi vállalkozók, és nagy számban jelentek meg az építkezést támogató helyi hívek is.

Szabó Sándor irinyi református lelkipásztor a hálaadó istentisztelet után a felépült ravatalozóhoz invitálta a vendégeket és a híveket, ahol részletesen bemutatta az építkezéssel telt másfél év eseményeit. Mint elmondta, "ha megállok ez épület elott, eszembe jutnak a másfél éves építkezési munkálat különbözo szakaszai, de bármilyen emléket is idézzek fel magamban, végsősoron odajutok, hogy milyen kegyelmes volt az Úr hozzánk. (...) Ebben az épületben én az ő kegyelmét látom." A tiszteletes köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette a tervek megvalósulását, a bukaresti támogatást szerző RMDSZ-es  tisztségviselőknek, Papp Tibor polgármesternek, az egyház képviselőinek, és a közmunkát vállaló irinyieknek, akiknek összefogása nélkül csak a képzeletben élne az új ravatalozó.

Átadták az irinyi ravatalozót

Ezt követoen Csury István református püspök, Nagy Sándor esperes és a jelenlévő lelkipásztorok megáldották az építményt .Az eseményen Csehi Árpád Szabolcsot, a Szatmár Megyei Tanács alelnökét is felkérték, szóljon az egybegyültekhez. Csehi köszöntőjében kiemelte, hogy bár szomorú események helyszíne lesz ez a ravatalozó a jövőben, mégis az az összefogás, amellyel ez elkészült, biztos jövőt mutat a közösségnek. "A templomtól a ravatalozóig sétálva épülő új óvodát, elindult útfelújításokat, megszépült közösségi termet láttam. Ez jelzi, hogy Iriny épül, és fejlődik. Ez az, ami tovább erősítheti a közösség összefogásának erejét" - magyarázta Csehi.

Átadták az irinyi ravatalozót

Günthner Tibor szenátor köszöntő szavaiban kiemelte a helyiek szerepvállalását a ravatalozó kialakításában. Megjegyezte, hogy példáértékű közösségünknek az az összefogás, amely a napi közmunkát eredményezte, amely a végső sikert garantálta.

Az ünnepség szeretetvendégséggel zárult.

Átadták az irinyi ravatalozót

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: