2008-03-17 07:21:24• hírek • Szatmar.ro

RMDSZ-díj másodszor, EMKE-díj először

 Boros Mihály, Csillag Tibor és Nagy Attila részesült idén az RMDSZ elismerésében.
 

Idén második alkalommal adta át díját az RMDSZ szatmárnémeti szervezete. Kereskényi Gábor, a városi szervezet elnöke elmondása szerint azért időzítik évről évre március tizenötödikére a díjátadót, hogy a múlt hősei mellett a jelen személyiségeire is fordítsunk kellő figyelmet.

Idén is három személy részesült a szervezet kitüntetésében: Boros Mihály, nyugdíjas tanár, aki sok szatmári generációnak volt oktatója; Csillag Tibor jogász, aki hosszú évekig ingyenes jogi tanácsadással segítette a lakosokat, illetve a helyi tanácsban több mandátumon keresztül képviselte a lakosság érdekeit; Nagy Attila atléta, országos bajnok és balkán bajnok, valamint edzője Fülöp György tornatanár, a sportliceum igazgatója, akik ifjúság- és sport kategóriában kapták meg az elismerést.

Idén először az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület is adott át díjat, mellyel szintén a lakosság kiemelkedő egyéniségeit díjazta. Muzsnay Árpád alelnök Orosz Mártának, a Láncos templom kórusvezetőjének, valamint Thoroczkay Sándornak, a Szent István Kör megalapítójának és tiszteletbeli elnökének adta át az oklevelet.



 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: