2019-01-07 06:06:13• hírek • MTI

Átadták az idei Golden Globe-díjakat

Helyi idő szerint vasárnap este hetvenhatodik alkalommal adták át Los Angelesben a Golden Globe-díjakat, amelynek győztesei jó eséllyel reménykedhetnek Hollywood legrangosabb kitüntetésében, az Oscar-díjban is. A Golden Globe díjkiosztót hagyományosan az Oscar-ceremónia előtt rendezik.

Regina King kapta a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat

Regina King kapta a legjobb női mellékszereplőnek járó Golden Globe-díjat a Ha a Beale utca mesélni tudna (If Beale Street Could Talk) című filmben nyújtott alakításáért. A vasárnapi Los Angeles-i gála első díjazottjai között volt még a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Mahershala Ali – a Zöld könyv (Green Book) című alkotásban mutatott színészi teljesítményéért.
 

Christian Bale kapta a legjobb színész díját a musical vagy vígjáték kategóriában

Christian Bale kapta a legjobb színész díját a musical vagy vígjáték kategóriában az Alelnök (Vice) című filmben nyújtott alakításáért – helyi idő szerint – vasárnap este a 76. Golden Globe-díjkiosztó gálán Los Angelesben.

A Beverly Hilton Hotelben tartott rendezvényen ebben a mezőnyben még jelölt volt a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségének (HFPA) díjára Lin-Manuel Miranda – Mary Poppins visszatér (Mary Poppins Returns), Viggo Mortensen – Zöld könyv (Green Book), Robert Redford – The Old Man & the Gun, valamint John C. Reilly – a Stan & Ollie című film szereplőjeként.
 

A Roma kapta a legjobb idegen nyelvű film díját

A mexikói Alfonso Cuaron alkotása a Roma kapta a legjobb idegen nyelvű film díját a vasárnapi Golden Globe-díjátadón Lons Angelesben. Az alkotás felidézi a rendező gyerekkorát Mexikó egyik negyedében az 1970-es években. A kritikusok igen méltatóan szóltak a filmről.

A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók (HFPA) rendezvényen a kategória eredményének kihirdetésekor Cuaron azt mondta: „köszönöm a családomnak, köszönöm Mexikónak”. Egyben megemlékezett filmje két női szereplőjéről, Yalitza Aparicióról, valamint Marina de Taviráról.

A HFPA az eseményre egy televíziós, Caroll Burnett komika nevével fémjelzett életműdíjat alapított, amelyet első alkalommal a névadónak, a legendás tévés színésznőnek, a 85 éves Burnettnek adtak át a vasárnap esti gálán.
 

Alfonso Cuarón kapta a legjobb rendezőnek járó díjat

Alfonso Cuarón mexikó filmes kapta a legjobb rendezőnek járó díjat Roma című alkotásáért, amely a legjobb idegennyelvű film kategóriában ugyancsak az élen végzett vasárnap este a Hollywoodban 76. alkalommal megrendezett Golden Globe-díjátadó gálán.

A rendező olyan vetélytársakat utasított maga mögé, mint Bradley Cooper – a Csillag születik (A Star Is Born), Peter Farrelly – a Zöld könyv (Green Book), Spike Lee – a Csuklyások: BlacKkKlansman (BlacKkKlansman), valamint Adam McKay – az Alelnök (Vice) című film rendezője.

 

Olivia Colman kapta a legjobb színésznő díját a musical vagy vígjáték kategóriában

A legjobb színésznő díját a musical vagy vígjáték kategóriában a brit Olivia Colman kapta A kedvenc (The Favourite) című filmben nyújtott alakításáért a Golden Globe-díjátadón, a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségének (HFPA) vasárnap Los Angelesben.

A jelöltek mezőnyében volt még Emily Blunt – a Mary Poppins visszatér (Mary Poppins Returns), Elsie Fisher – Eighth Grade, Charlize Theron – a Pszichoanyu (Tully), és Constance Wu – a Crazy Rich Asians alkotásban. A musical vagy vígjáték kategóriában a legjobb film díját a Zöld könyv (Green book) című alkotás kapta.
 

A Foglalkozásuk: Amerikai (Americans) kapta a legjobb televíziós drámai sorozat díját

A Foglalkozásuk: Amerikai (Americans) című film kapta a legjobb televíziós drámai sorozat Golden Globe-díját, a Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szövetségének (HFPA) vasárnapi, 76. gáláján Los Angelesben. A legjobb animációs film díját a Pókember – Irány a Pókverzum (Spider-Man: Into the Spider-Verse) című produkció kapta.

A háromórás gálaesten filmes és televíziós kategóriákban osztják ki a mintegy 90 tagot számláló tudósítótestület 25 trófeáját. Az idei díjszezon első nagy díjátadó gálájának házigazdája Sandra Oh színésznő és Andy Samberg komikus volt.
 

Glenn Close a legjobb drámai színésznő, Rami Malek a legjobb drámai színész, a Bohém Rapszódia legjobb film díját kapta

Glenn Close a The Wife című filmben mutatott alakításért a legjobb drámai színésznő díját, míg Rami Malek a Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody) című alkotásban nyújtott teljesítményéért a legjobb drámai színésznek járó Golden-Globe díjat nyerte el vasárnap a Los Angelesben megrendezett díjátadó ceremónián.

A dráma kategóriában a legjobb film díját a Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody) kapta. A brit-amerikai koprodukcióban készült alkotás a Queen együttes és szólistája, Freddie Mercury felemelkedését mutatja be, rendezője Bryan Singer. A film főszereplője Rami Malek. Mint az AP amerikai hírügynökség megírta, a kritika nem fogadta túlzott lelkesedéssel a filmet, ugyanakkor méltatta Malek kiváló előadását a filmben.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: