2007-10-31 16:21:21• hírek • István Löchli

Átadták az alkotóházat

 A hivatalos átadón Jörg Waskönig, a német Rotary Klub elnöke is jelen volt.
Gőzerővel készül Caritas "Gyöngy Ház – Integrációs és Foglalkoztató Központjának" alkotóháza. Az alsóhomoródi Gyöngy Ház a fogyatékkal élő fiatalok személyes fejlődésével hivatott foglalkozni, s bár még nincs alkalmas műhelye, de rövidesen megteremtődik a lehetőség, hogy az új alkotóházban végezhessék fejlődésükhöz szükséges tevékenységüket.

A szerdai napon a sajtó kíséretében Radu Bud, Szatmár megye prefektusa, Radu Lupuţi, a Rotary Klub elnöke és Löchli Tünde, a Szatmárnémeti Caritas vezérigazgatója kilátogatott a készülő alkotóházba, melynek kivitelezését az oldenburgi Rotary Klub fiataljai végzik. Az alkotóház a Caritas Integrációs és Foglalkoztató Központjának keretein belül fog működni, hozzájárulva az intézménybe járó, fogyatékkal élő fiatalok személyes fejlődőséhez. A hivatalos átadón Jörg Waskönig a német Rotary Klub elnöke szólt az egybegyűltekhez, majd Radu Bud prefektus és Löchli Tünde a Caritas igazgatónője méltatta azokat a külföldi fiatalokat, kiknek munkássága nélkül nem sikerült volna az alkotóházat létrehozni.

Az alkotóház utolsó simításai még hátravannak, de a tervek szerint még a tél kezdete előtt elkészül, és a fogyatékkal élők méltó helyen tudnak majd alkotni - ígérte Löchli Tünde.

 
 
 
 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: