2019-09-06 05:54:47• hírek • Szatmár.ro

Átadták az PMN során gyűlt adományokat Barna Tamás családjának

A Barna család élete fenekestül fordult fel, amikor nemrégiben kiderült, a mindössze 10 éves Tamás akut limfoid leukémiában szenved, és mielőbb életmentő, s épp ezért igencsak költséges kezelésre van szüksége. 

Értesülve a jelenleg Debrecenben kezelt kisfiú történetéről, a Partiumi Magyar Napok szervezőcsapata az Identitas Alapítvánnyal közösen úgy döntött, hogy kihasználják a régióünnep adta lehetőséget és adománygyűjtést rendeznek Tomi számára. A PMN egyik fő helyszíneként szolgáló Kossuth-kertben négy urnát helyeztek ki, ahová a látogatók bedobhatták felajánlásaikat, valamint a főzőversenyek nevezési díját és a Harag György Társulat sátrában, az eladásokból befolyt összeget is e nemes cél szolgálatába állították a szervezők.

 

A partiumi közösség ismét bebizonyította, hogy ha kell, egy emberként állnak ki a nehéz helyzetben  levő embertársaik mellett, ugyanis a fesztiválozók együttesen 11 006 lejjel, 120 euróval és 1200 forinttal járultak hozzá a betegséget hősiesen viselő Tamás gyógykezeléséhez. A Partiumi Magyar Napokon összegyűlt összeget a kisfiú nagynénje csütörtökön vette át a szervezőktől. Büte Tünde, amellett, hogy a család végtelen háláját tolmácsolta a szervezők és a nagylelkű adományozók felé, azt is elárulta, hogy a kisfiú jól viseli az embert próbáló betegséget, és szerencsére szervezete is pozitívan reagál a kezelésekre. 

 

A fesztiválozók hozzájárulásaiért nem csak a család, de a szervezőcsapat is köszönetét szeretné kifejezni mindenkinek, illetve bíznak benne, hogy 2020-ban már Tomi is aktív részese lehet a régióünnep gyerekprogramokban nem szűkölködő forgatagának.


Aki a továbbiakban is szeretné támogatni Barna Tamás gyógykezelését, adományát a Raiffeisen Bankban nyitott számlára, a RO58RZBR0000060012007755-ös számlaszámra küldheti. Számlatulajdonos: Barna Iosif.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: