2012-10-15 08:49:20• hírek • Póti Orsolya

Átadták az Apáczai-, valamint a Mákvirág-díjakat

Október 13-án, Szovátán, a Teleki Oktatási Központban került sor immár ötödik alkalommal az Apáczai-, valamint a Mákvirág-díjak átadására.

A jubileumi ünnepségre meghívót kaptak az RMPSZ országos elnökségének tagjai, az Apáczai-díjas pedagógusok, valamint a díjazott tanulók. Mint eddig minden alkalommal, volt szatmári kitüntetett is: idén Olosz Ferenc, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium nyugalmazott matematikatanára nyerte el az Apáczai-díj ezüst fokozatát.

"A jubileum alkalmából a csíkszeredai Magister Kiadónál megjelent az Apáczai-díj 2004-2012 címet viselő kiadvány, amely röviden ismerteti az eddigi kitüntetettek pályáját, tudományos tevékenységét. A szatmáriak közül Ács-Muhi Csilla (2006), Kiss Sándor (2008), Olosz Ferenc (2004, 2012 ezüst fokozat), Muhi Sándor (2004, 2010 ezüst fokozat) szerepelnek a kötetben" - nyilatkozta Muhi Sándor a Szatmár.ro-nak.

A Mákvirág-díjakat a magyarlakta megyék legkiválóbb IX-XII. osztályos tanulói kapják. Szatmár megyében az idén is tarolt a Kölcsey, a múlt iskolai évi eredmények alapján valamennyi díjat itteni diákok szerezték meg: Heidenhoffer Erhard IX. osztályos tanuló, bronz fokozat; Danku Júlia X. osztályos tanuló, ezüst fokozat; Komsa Tamás XI. osztályos tanuló, bronz fokozat; Pongrácz Lajos-Levente XII. osztályos tanuló, bronz fokozat.

Az ünnepség emlékezetes része volt a díjazott tanulók frappáns, sodró erejű, tartalmas műsora.

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: