2016-11-16 08:25:49• hírek • Szatmar.ro

Átadták a vetési iskola sportpályáját

Kedden Vetésben a globális oktatás hete rendezvénysorozat részeként, a béke jegyében átadták az általános iskola szomszédságában levő szintetikus sportpályát.

Az eseményen a község és az iskola vezetői mellett részt vett a tanintézmény csaknem 100 diákja is, akik a világ lobogóival a kezükben vonultak be az újonnan elkészült sportpályára. A fiatalok magyar, román, angol és francia nyelvű verseket szavalva és énekelve emelték ki a nemzetek közötti béke fontosságát.

„Minden sport-, kulturális és iskolán kívüli tevékenység, amely ezen a csodálatos sportpályán zajlani fog, a béke szellemében valamint a barátság és megértés jegyében teljen" - emelte ki Hudácskó Gyöngyi, a Vetési Általános Iskola igazgatója.

Ilyés Gyula köszöntő beszédében elmondta, hogy a sport a legszebb és legtisztességesebb versengés emberek és nemzetek között, szemben minden olyan versengéssel, amelyet kénytelenek vagyunk felvállalni. „Használjátok e sportpályát fejlődésetekhez, szellemi és fizikai gyarapodásotokhoz és legyen ez a pálya az a hely, ahol jól érzitek magatokat" - egészítette ki a község polgármestere.

Turos Lóránd szenátorjelölt üdvözölte a sportpálya létrejöttét. Az lenne a legjobb, ha minden községben városi körülményekhez hasonlóan tudnának a diákok tanulni és sportolni. Ez az egyetlen megoldás, hogy a községi iskoláink megmaradjanak és a magyar közösség is fejlődni tudjon. „Azt szeretnénk, hogy a falusi élet ne csak a jobb levegőt jelentse, de a jólétet és a gyarapodást is. Közösségünk boldogulása szempontjából fontos, hogy a falvakon élők életkörülményei javuljanak" - tette hozzá a szenátorjelölt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: