2014-03-05 17:24:27• hírek • Kocsis Zoltán

Átadták a segélyt az ötgyerekes családnak

Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármestere adta át azt a segélycsomagot, amelyet a múlt hétvégén szervezett márciuska-vásár bevételből állított össze a Stea Egyesület.

Az élelmiszerekből és ruházati cikkekből álló csomagot az ötgyerekes Erdei család kapta. A roma család elképesztő körülmények között, egy Szamos-parti barakkban él. Ezt látva Coica ígéretet tett, hogy kezdeményezni fogja: a család kapjon szociális lakást.

A segélycsomagban élelmiszerek (hús, liszt, olaj, rizs, bab, makaróni, gyümölcs, zöldség, édesség), tisztálkodószerek és ágynemű volt. Ezen kívül a gyerekek kaptak egy-egy tréninget, a legkisebbek pedig egy-egy cipőt is.

Amint arról korábban beszámoltunk, a polgármesteri hivatal, a Stea Egyesület és a tanfelügyelőség a múlt hét második felében márciuska-vásárt szervezett. A kitűzők elkészítésében az 1-es, 5-ös, 6-os, 7-es, 11-es, 33-as, a Csodálatos Liget (Dumbrava Minunata), a Mondiala és a Május 14 óvodák, a Mircea Eliade, a Grigore Moisil és a Ion Creanga általános iskolák, továbbá a Doamna Stanca és a Gheorghe Dragos gimnázium apróságai, tanulói és diákjai vállaltak szerepet.

A márciuskáknak csak szimbolukus áruk volt: mindenki annyit fizetett egy-egy darabért, amennyit jónak látott. Az így összegyűlt összegből vásárolták meg a segélycsomagot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: