2016-04-28 13:08:38• hírek • Czinzel László

Átadták a repülőtér új adminisztratív épületét

A kétszintes épület a nagy repülőtér-felújítási projekt részeként újult meg.

Csütörtök délelőtt adták át a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér új, felújított adminisztratív épületét. Az eseményen jelen volt Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, akitől megtudtuk: az 1975-ben felépített épület a hadsereg tulajdonában volt, ez volt a repülőtér őrzésének a központja. Egy ideig csak részben használták ki, a felújítást követően pedig a kétszintes épületet teljes egészsében belakják, hiszen ott lesz a reptér adminisztratív központja.

"A szatmári repülőtér 1936-ban nyílt meg, 40 évre rá betonozták le a kifutópályát és újabb 40 év múlva újítjuk fel a kifutópályát, bővítjük az épületet. A felújítás egy EU-s projektként indult, most a Szatmár Megyei Tanács forrásaiból végezzük, amennyiben pedig június végéig véget ér a munka, az EU visszatéríti a befektetett összeget" - mondta Stef.

Nicolae Fechete, a repülőtér igazgatója a sajtó kérdésére elmondta: a felújítási munka jól halad, valószínűleg a határidőre sikerül végezni a teljes felújítással. A most átadott adminisztratív épület kapcsán megtudtuk, hogy a tavalyi, meglehetősen emlékezetes nagy jégeső alkalmával annak az összes ablaka betört, ekkor válaszút elé kerültek. Vagy felújítják az épületet, vagy hagyják tönkre menni.

Adrian Stef szerint azért is fontos, hogy most egy nagyobb terület áll az adminisztratív személyzet rendelkezésére, mert amennyiben befejeződik a felújítás és új repülőtársaságok is megvetik a lábukat Szatmárnémetiben, nagyobb személyzetre lesz szükség a megfelelő működtetéshez.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: