2018-05-18 08:01:41• hírek • Bede Emőke

Átadták a mája egy darabját felajánló fiúnak a díszpolgári oklevelet

Biztosan olvasóink is emlékeznek még arra a fiatalemberre, aki önzetlenségből jelesre vizsgázott, mikor mája egy darabját ajánlotta fel egy súlyos betegséggel küzdő lánynak.

A külföldön dolgozó Kulcsár Romeo egyik hazalátogatása alkalmával értesült róla, milyen komoly betegséggel küzd egykori osztálytársnője. A mielőbbi gyógyulás érdekében a lánynak májátültetésre volt szüksége, ezért a fiatalember úgy döntött, műtőasztalra fekszik. A kompatibilitási vizsgálatok is megerősítették szándékában, ugyanis ezek azt mutatták, nagy eséllyel befogadja majd a lány szervezete a felajánlott májdarabkát.
 

Az operációra végül Bukarestben került sor, és minden a legnagyobb rendben ment. Romeo már néhány nap múlva elhagyhatta a kórházat. A két fiatal története az egész országot meghatotta, nem csak a megyei, de az országos médiában is nagy figyelmet szenteltek az ügynek.
 

Hogy a fiú nagylelkűségét meghálálják, a tasnádszántói önkormányzat úgy döntött, a település díszpolgárává választják Romeót. Márciusban egyhangúlag szavazták meg a tervezetet, május 17-én, a Hősök napján pedig át is adták a díszpolgári címet hivatalosan is igazoló oklevelet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: