2014-11-30 15:41:50• hírek • Szatmár.ro

Átadták a közösen készített ajándékokat

A Láncos templomban vasárnap reggel megtartott istentiszteleten közös műsort adtak elő a vecsési és a szatmári gyerekek.

Egy negyvenfős, diákokból és pedagógusokból álló vecsési küldöttséget látott vendégül a hétvégén a Reformárus Gimnázium. Az iskola és a magyarországi Petőfi Sándor Római Katolikus Német Nemzetiségi Általános Iskolát és Gimnáziumot egy Határtalanul-projekt hozta össze. Ennek részeként a hétvége folyamán a két iskola diákjai közösen készítettek adventhez kötődő tárgyakat és egy ünnepi műsort is összeállítottak.

Vasárnap délelőtt a Láncos Tempolmban megtartott ünnepi istentiszteleten, Korda Zoltán igehirdetlését követően a két iskola diákjai együtt adták elő a verses-zenés ünnepi műsort. A pénteki nap folyamán elkészített díszek és mézeskalácsok egy része is gazdára talált: ezt a templomhoz tartozó közösség nehéz sorsú tagjai fogják megkapni a nőszövetség közbenjárásával.

A vecsési diákoktól vasárnap délután vettek búcsút a refisek, a projekt folytatásaként a szatmári diákok a március 15-ét is magába foglaló hétvégén látogatják meg a partneriskolát.

Ünnepi előadás advent első vasárnapján

Ünnepi előadás advent első vasárnapján

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: