2008-11-14 14:56:41• hírek • Parajdi Andrea

Átadták a játszótereket

Újabb korszerű játszóterekkel gazdagodott Szatmárnémeti városa, amelyek kialakítására a Környezetvédelmi Minisztériumhoz benyújtott pályázattal sikerült finanszírozást szerezni.

Pénteken hivatalosan is átadták a Carpati I, Carpati II és a Micro 17 lakónegyedekben kiépített hat játszóteret. Az új játszóterek közül öt közterületen található, míg az egyik a 11-es Óvodához tartozik.

 

Az ünnepélyes átadón jelen voltak Ilyés Gyula polgármester, Kereskényi Gábor alpolgármester, Kónya László főtanfelügyelő-helyettes, az RMDSZ szenátorjelöltje, Kovács Máté, és Túrós Lóránd parlamenti képviselő-jelöltek is.

Ilyés Gyula szerint két szempontból is nagyon fontosak az elvégzett munkálatok, egyrészt sikerült rendbe tenni létező, de nem kezelt zöldövezeteket, másrészt pedig jó minőségű, korszerű eszközökkel felszerelt játszóterekkel bővült a város.

-Minden olyan beruházást kiemelkedően fontosnak tartok, amely a gyerekeket érinti, hiszen a jövő nemzedékéről van szó. Egy nagyszerű lehetőséget teremtett a Környezetvédelmi Minisztérium, hiszen a finanszírozása nélkül nehezen boldogultunk volna, viszont a tervek megvalósításához a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal összehangolt munkájára is feltétel nélkül szükség volt -véli Kovács Máté, az RMDSZ parlamenti-képviselőjelöltje.

Túrós Loránd, parlamenti-képviselőjelölt elmondta, koránt sincs még vége a hasonló fejlesztéseknek, hiszen az a cél, hogy minden óvodának modern játszótere legyen. -Amikor én voltam gyerek, néhány traktorgumin kívül, alig volt más játszóeszköz az óvodánk udvarán. Ezekkel a beruházásokkal a leendő gyerekeink jövőjébe fektetünk be, s alapozzuk meg számukra a jobb és biztonságosabb körülményeket -fejtette ki Turós Loránd.

 

 

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: