2012-08-26 13:13:50• hírek • Szatmar.ro

Átadták a járóbeteg-gondozót Nagykárolyban

Harminc év után korszerű járóbeteg-gondozója van Nagykárolynak. A korszerű, új épület felavatására szombaton került sor. Az eseményen Kovács Jenő polgármester és Rat Elisabeta kórházigazgató köszöntötte a meghívott vendégeket és a sajtó képviselőit, részletesen bemutatva az elmúlt két és fél évben az egészségügyi infrastruktúra újjáépítését célzó erőfeszítéseket és ezek eredményeit Nagykárolyban.

Az eseményen jelen volt Florian Bodog, az Egészségügyi Minisztérium jelenlegi államtitkára, de külön meghívást kapott Cseke Attila és Ritli László, az egészségügyi tárca volt RMDSZ-es vezetője is, akiknek minisztersége idején indult be a kórházak modernizációja megyénkben. A tárcavezetők mellett a Szatmár Megyei Tanács vezetői, Eugeniu Avram prefektus, Günthner Tibor szenátor, Erdei D. István parlamenti képviselő, Adrian Marc, a Szatmár Megyei Kórház igazgatója, több helyi és megyei elismert egészségügyi szakember is jelen volt.

Az egészségügyi tárca államtitkára, Florian Bodog köszöntőjében kiemelte, hogy a Nagykárolyi Járóbeteg-gondozó megépülése a jelen levő Cseke és Ritli minisztereknek a helyi önkormányzattal való együttműködésének közös eredménye. Külön kiemelte Kovács Jenő polgármestert és Csehi Árpád Szabolcsot, a Szatmár Megyei Tanács alelnökét, amiért korábban őt, mint a minisztérium egyik tisztségviselőjét annyit "stresszelték" a projekt sikeressége érdekében. A megmosolyogtató szavak után, további fejlesztési kérdésekre utalva jelezte Nagykároly polgármesterének, hogy minisztériumi szinten már folyik az egyeztetés azokról az orvosoknak szánt lakásokról, amelyeknek egyik ötletgazdája pont Kovács Jenő volt.

Cseke Attila beszédében kiemelte, hogy Szatmár megye az első olyan megye volt az országban, amely végrehajtotta az egészségügyi intézmények decentralizációját, és sikerre is tudta vinni azt. Gratulált és köszönetet mondott Csehi Árpád Szabolcsnak, amiért az elmúlt két és fél évben közös összefogással és tudatos fejlesztéssel az elmúlt huszonöt év lemaradását sikerült behozni az egészségügyi intézmények szintjén megyénkben. A gondolatot Ritli László is folytatta, jelezve, hogy a megyei egészségügyi rendszer talpra állítása nem lett volna lehetséges olyan partnerek nélkül, mint Csehi Árpád vagy Kovács Jeno.



"Újabb bizonyítékát avatjuk fel  az elmúlt két és fél év tudatos építkezésének a Szatmár megyei egészségügyben. Helyi, megyei és kormányzat támogatással korszerű járóbetegágondozója van Nagykárolynak", fogalmazott Csehi. Az alelnök  gratulált a nagykárolyi önkormányzatnak a járóbeteg-gondozó sikeres befejezéséhez. Utalva Bodog államtitkár szavaira kiemelte, hogy ha ot úgy ismerik Bukarestben, mint aki a megyei egészségügyi intézmények újjáépítéséért folyamatosan "stresszelte" a fővárosi döntéshozókat, hasonló hozzáállást látott Nagykároly vezetőségében is. "Amikor kértük, hogy átvehessük a megyei egészségügyi intézmények irányítását, hogy helyileg hatásosabban tehessünk értük, Kovács Jenőmár az első napokban tovább akarta folytatni a decentralizációt, hogy tehessen ezért a rendszerért." - magyarázta Csehi.

A most átadott nagykárolyi megvalósítás kapcsán kiemelte, hogy megyei szinten prioritást jelentett a járóbeteg-gondozók, poliklinikák rendbetételének ügye. A jövő egészségügyi rendszerének ezek ugyanis fontos pillérei lesznek, ezért indította el a szatmári, avasfelsofalui, tasnádi és nagykárolyi korszerűsítést ezekben az intézményekben.

Az avatóünnepség után megtekintették a beruházást, amelynek megvalósításában mintegy 10 százaléknyi önrészt vállalt a helyi önkormányzat. Ezt követően a meghívott vendégeket Kovács Jenő polgármester a nagykárolyi Villa Karul ünnepségsorozat ünnepélyes megnyitójára invitálta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: