2015-10-02 15:33:16• hírek • Szatmár.ro

Átadták a felújított szamosdobi vízművet

Marius Nica, az európai alapok minisztere Szatmárnémeti látogatása alkalmával ellátogatott Szamosdobra is, ahol részt vett a felújított vízüzem átadásán. Az EU-s forrásokból teljes egészében felújított üzem látja el tiszta vízzel a neki otthont adó község mellett Nagykárolyt és környékét.

Az igen lerobbant egykori víztisztító üzem helyén most a 21. század elvárásainak teljes mértékben megfelelő vízüzem áll, amelyet egy spanyol cég újított fel, természetesen pályázaton elnyert EU-s támogatásból. Az épület és annak berendezései mellett hét, már meglevő mélyfúrású kutat újítottak fel és további kilenc kutat fúrtak, hogy eleget tudjanak tenni a fogyasztók igényeinek.

A felújítás 13 millió lejbe került, az átadáson a miniszter mellett pedig részt vettek a Szatmár Megyei Tanács vezetői és azon települések polgármesterei, amelyek a Szamosdobon "előállított" kristálytiszta vízből részesülnek majd. Az átadáson a vendégek meg is kóstolhatták a vizet, sokak szerint valóban kitűnő, néhány palackozott vízzel is felveszi a versenyt.

A látogatók végigjárták az egész vízüzemet, a csövek, hatalmas tartályok és medencék között kanyarogva pedig érdekes információkkal látta el az érdeklődőket a felújítást végző spanyol cég képviselője. Mint kiderült, a vízüzem kapacitása 9 ezer köbméter naponta, a föld mélyéből származó víz pedig kétlépcsős tisztítási folyamaton esik át, majd indul el a végfelhasználók felé.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: