2013-05-07 16:17:16• hírek • Kocsis Zoltán

Patkány harapott meg egy gyereket a hétvégén

Összesen 412 személyt kellett ellátnia a Szatmár Megyei Kórház Sürgősségi Osztályának május 4, péntek és május 7. kedd között. A páciensek közül 72 volt kiskorú.

Hétfő hajnalban négy, 5 és 17 év közötti gyereket szállítottak kórházba Avasfelsőfaluból. A jelek ételmérgezésre utaltak. A gyerekek állapota azonban folyamatosan javult, így kedden már haza is engedték őket.

Nem volt ilyen szerencsés viszont az a gyerek, akinek a kezét egy patkány harapta meg. Őt az anyja vitte kórházba hétfőn, ahol ellátták a sebesült testrészt.

Az elmúlt hétvégén szokatlanul magas számú, összesen 68 személyt kellett ellátni emésztési problémák, hányinger, gyomorrontás, hasi fájdalmak miatt. A nagy számot minden bizonnyal a hagyományos húsvéti élelmiszerek mértéktelen fogyasztása magyarázza.

Péntek és kedd között öt személy próbált véget vetni életének: négy gyógyszer-túladagolással, egy személy pedig öncsonkítással (felvágta az ereit) próbálkozott - az orvosok beavatkozásának hála sikertelenül.

A magunk mögött hagyott hosszú hétvége alatt tizenegy személy vált fizikai bántalmazás, négy pedig közlekedési baleset áldozatává. Hat személy esett el a kerékpárral, azért szorult ápolásra, tízet csíptek meg a kullancsok, öt személyt pedig kutya harapott meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: