2013-05-10 12:26:54• hírek • Kocsis Zoltán

Átadták a felújított gyermegyógyászati és gyermeksebészeti osztályokat

Tovább folytatódik a Szatmár Megyei Kórház modernizálása, pénteken a megyei önkormányzat vezetőinek jelenlétében hivatalosan átadták a felújított és modernizált gyermekgyógyászati és gyermeksebészeti osztályokat. A következő jelentősebb beruházás a liftek cseréje lesz.

„A kórház ötödik emelete egy sérülékeny és érzékeny réteget szolgál, mégpedig a gyerekeket. Éppen ezért különleges figyelmet fordítottunk e két osztály modernizálására", fejtette ki Adrian Marc kórházmenedzser. Hozzátette, az eredeti elképzelések szerint korábban el kellett volna készülnie a munkálatoknak, csakhogy a téli időszaknak megfelelően rengeteg volt a vírusos megbetegedés, ezért lassabban haladt a munka is.

„A lehető legjobb körülményeket igyekszünk teremteni úgy a betegek, mint az itt dolgozók számára", jelentette ki Adrian Stef, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, aki biztosította a hallgatóságot: néhány hónapon belül végre ki tudják majd cserélni a negyven éves lifteket is.

Dr. György Veres Zsuzsanna, a gyermekgyógyászat főorvosa az általa vezetett osztály „újjászületéséről" és „európai körülményekről" beszélt és különösen örvendetesnek nevezte, hogy a régiek felújítása mellett új mellékhelyiségeket is ki tudtak alakítani. Elmondta ugyanakkor, hogy apróbb felújításokra még szükség van: egy játszószoba és a személyzeti öltöző kialakítása még folyamatban van.

Dr. Szatmári Lajos, a gyermeksebészet főorvosa (akiről kiderült, hogy hatalmas szurkolója a Kolozsvári CFR labdarúgócsapatának, mivel irodájában a klub sálja van kitéve, ami jókora derültséget okozott) „háborús állapothoz" hasonlította azt a helyzetet, amikor a felújítási munkálatok közepette kollégái kötelességüket teljesítették.

A két osztály modernizálása összesen 800.000 lejébe került a kórháznak és a megyei tanácsnak. Felújították a kórtermeket, a konyhát, a mellékhelyiségeket, a rendelőket, a folyósókat.

A gyermekgyógyászaton 55 ágy van 1,3,4,5,6 és 7 ágyas szobákra leosztva. Az anyáknak 17 ágy áll rendelkezésükre. Az osztályon hét szakorvos, 22 asszisztens, kilenc ápoló és öt takarítónő dolgozik. A gyermeksebészeten két szakorvos, kilenc asszisztens, öt ápolónő és egy takarítónő teljesít szolgálatot 4, 5 illetve 5 ágyas szobákban. Az osztályon összesen 25 ágy van.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: