2014-10-16 13:36:14• hírek • Kocsis Zoltán

Átadták a felújított belgyógyászati osztályt Szatmárnémetiben

Az ünnepélyes eseményen Venemozer Erica kórházmenedzser „fontos megvalósításnak" nevezte a momentumot, amelyre „az egészségügyi minisztérium engedélyeztetési procedúrája miatt kellett kilenc hónapot várni". Venemozer kiemelte, hogy több történt, mint az osztály egyszerű rehabilitálása: létrehozták ugyanis a reumatológiai és az endokrinológiai részlegeket is.

Adrian Stef, a megyei kórházat adminisztráló megyei tanács elnöke arra emlékeztetett, hogy "már 2012 előtt is, ám azt követően aztán fokozott erővel" foglalkozott az intézmény a megyei egészségügy fejlesztésével, modernizálásával. Az esemény jelentőségét méltatta Riedl Rudolf alelnök is, míg Mircea Govor a további tervekről ejtett szót: „mandátumunk végéig szeretnénk megépíteni az új kórház új szárnyát és az új emeletét, valamint oda átköltöztetni a neurológiai osztályt". Altfatter Tamás alprefektus az általa képviselt intézmény nevében is gratulált a megvalósításhoz, kiemelve: mind a betegek, mind az itt dolgozók számára fontos, hogy megfelelő körülmények között gyógyulhatnak, illetve dolgozhatnak.

Paula Mare kórházigazgató a korábbiakban elhangzottakat kiegészítve említést tett a hematológia osztály kialakításáról is, majd megjegyezte: az a cél, hogy minél kevesebb szatmári beteg kényszerüljön arra, hogy Kolozsvárra menjen kezelésre. Elismerően beszélt a kórházi személyzetről is, kiemelve, hogy kollégái közül legtöbben dupla képzettséggel rendelkeznek vagy jelenleg is képzést végeznek, annak érdekében, hogy az osztályon is megfelelő szinten tudjanak dolgozni.

Idén januárban Luminita Ardelean osztályvezető főorvos volt az, aki a sajtó segítségével felhívta a közvélemény figyelmét az osztályon uralkodó irdatlan állapotokra, olyan botrányt robbantva ki, amelyre már az országos média is kiváncsi volt. Ezúttal elmondta, az osztály szócsöveként megérdemelte „bombázni" a megyei tanácsot a számtalan beadvánnyal és kérvénnyel. Megköszönte kollégái türelmét és odaadását, amiért a szörnyű körülmények között, majd a felújítási munkálatok alatt odaadással végezték munkájukat.

A rehabilitási munkálatok közel 450.000 lejbe berültek. Ebből kijavították és leszigetelték a tetőszerkezetet, felújították a mellékhelyiséget, rendbe tették a termeket. Új berendezésre, bútorzatra azonban már nem jutott...

A három osztályon kilenc orvos és közel félszáz egyéb alkalmazott dolgozik, 24 szobában 75 ágy áll a páciensek rendelkezésére. Abszolút dícséretes és örömteli, hogy valamennyi felirat kétnyelvű, még akkor is, ha a belgyógyászat belgyógyaszatként szerepel...

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: