2008-09-26 15:37:01• hírek • Parajdi Andrea

Átadták a felújított Udvari utat

Az Udvari út felújítása márciusban kezdődött, amikor még az ott lakók sem hitték volna, hogy fél év elteltével egy teljesen új környezetben találják magukat. A felújítás eredménye mindenkivel elfeledtette a munkálatok alatti kellemetlenségeket, a folyamatos zajt és az örökös torlódást.

A hivatalos átadásra péntek délelőtt Ilyés Gyula polgármester, a kivitelező cégek -az Alfa-Rom SRL és a Betonút Építő és Szolgáltató Zrt. - képviselői, városi és megyei vezetők jelenlétében került sor , ahol ismertették az elvégzett munkálatok is.

 

Ilyés Gyula polgármester az átadás napját egy régóta várt eseménynek nevezte, hiszen egy évek óta sürgető beruházást sikerült megvalósítani. A város ezen részén az Udvari úton kívül öt földes utcát rehabilitáltak, kicserélték a teljes csatornahálózatot, a vízvezetékeket, átépítették a közvilágítást, kialakították a kapubejárókat és zöldövezeteket hoztak létre. A Batizi úttól az Onisifor Ghibu utcáig négysávosra bővítették az Udvari utat, ahol kerékpárutat is kialakítottak. Az útszakasz többi részét 5,5 méterről 7 méterre szélesítették. Ezen kívül egy, körülbelül harminc férőhelyes parkolót is létrehoztak a felüljáró alatti területen. A munkálatok összértéke több mint tíz millió lejbe került.

-Nem csupán mi vagyunk elégedettek, hiszen a lakosság részéről is kizárólag pozitív visszajelzések érkeztek. Sokkal kényelmesebb lett az ott lakók élete, s sikerült kialakítani egy civilizált közlekedésre alkalmas városrészt - mondta Ilyés.

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: