2010-05-28 20:04:18• hírek • Póti Orsolya

Szalagtűző a Református Gimnáziumban

A Szatmárnémeti Református Gimnázium végzős tanulóit péntek este ünnepi műsorral búcsúztatták el a gimnázium  XI. osztályos diákjai a „Dinu Lipatti" Filharmónia termében. Az immár hagyománnyá vált szalagtűző ünnepség alkalmából zsúfolásig telt a Filharmónia, ahol zenés-verses műsorral búcsúztak el a végzősök helyét átvevő diákok társaiktól.

A szalagtűző a hagyományokhoz híven közös áhítattal kezdődött, majd Ilonczai Zsombor iskolai lelkész  rövid igehírdetéssel nyitotta meg ezt a végzősök életében igen fontos eseményt. Ezután Szilágyi Éva igazgatónő köszöntötte az egybegyűlteket, és bátorító szavakkal, életre szóló tanácsokkal búcsúzott a végzős diákoktól.

Amint tudjuk, gondokkal teli ez a periódus a román pedagógiai társadalom számára, hiszen ez a társadalom létért küzd, a létéért küszködik. Azonban a tanárnak mindig a diák érdeke a legfontosabb, ezért a tantestület nagy ajándékot ad most diákjainak. A tanárok úgy döntöttek, hogy nem állítanak akadályt diákjaik elé: felvállalják a szóbeli vizsgáztatást. „A Református Gimnáziumnak sikerült olyan értékeket felmutatni, olyan dolgokat elérni, ami egyedülálló. A lényeg, hogy az ember tisztességes, becsületes legyen, még akkor is, ha ebből manapság hátrányai származnak. Mindegy hogy a társadalomban hol állunk, a lényeg, hogy amit teszünk a lehető legjobban csináljuk." - mondta el Szilágyi Éva beszédében.

A köszöntő beszédet a diákok által készített powerpoint-os bemutató követte, mely a három végzős osztály életéből ragadott ki közös pillanatokat. Ezt követően a XI. osztályos tanulók zenés-verses ünnepi műsorral búcsúztak el társaiktól; a dallamok és versek emelték az alkalom szépségét, ünnepélyességét. Ezután került sor a szalagok  és piros szegfűk feltűzésére, amelyek sokáig őrzik majd a Református Gimnáziumban töltött évek emlékeit.



Refisek szalagtűző ünnepsége a "Dinu Lipatti" Filharmóniában



A Református Gimnázium végzőseitől búcsúztak  tanárok és diákok
A Református Gimnázium végzőseitől búcsúztak a tanárok és diákok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: