2012-06-14 13:56:53• hírek • Szatmár.ro

Átadták a díjakat a legkreatívabb diákoknak

Véget ért az idei "Az én drogellenes üzenetem" című vetélkedő, díjazták a legjobbakat.

Immár kilencedik alkalommal került sor a diákok számára megszervezett vetélkedőre, melynek kettős célja van: egyrészt a drogok káros hatásait, a drogok elutasításának fontosságát hordozza üzenetként, másrészt a diákok kreativitását teszi próbára és alkotó tevékenységre ösztönzi őket.

Az idei évben a diákok drogellenes "témakörben" készítettek weboldalt, rövidfilmet, reklámfilmet, fotókat, írtak irodalmi esszét és vettek részt sportrendezvényeken. Az alkotásokat a sajtó képviselőiből és szakemberekből álló zsűri értékelte.

A legjobb alkotások, legügyesebb diákok díjazására csütörtök délben került sor a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség multimédia-termében. A megye minden pontjáról érkeztek diákok a díjátadásra, az első helyezettek pedig az elismerő oklevelek mellett különböző kisebb ajándékokban részesültek.

Weboldalkészítésben két első díjat is kiosztottak. A drogellenes intézmény-oldal kategóriában az avasfelsőfalui Ionita G. Andron Iskolacsoport 12. A osztályos diákja, Haiduc Gelu nyerte. Az egy drogellenes projektet bemutató weboldal kategóriában a Sárközújlaki Gheorghe Baritiu Iskolacsoport diákjai - Ivanyiczki Gábor, Varga Dávid és Varga Cristian David - lettek elsők. A legjobb reklámszpot kategóriában az V.-VIII. osztályosok között a legjobbat Alexandra Ganea készítette - ő az 1.-es számú Nagykárolyi Általános Iskola VII. A osztályos tanulója. A "nagyok" között a legjobb reklámszpotot Nistor Alex készítette, az Aurel Popp Művészeti Líceum IX. A osztályos tanulója.

A legjobb irodalmi esszék közül első helyet érdemelt Hiripan Ionela az aranyosmeggyesi George Cosbuc Általános Iskola VIII. A osztályos tanulója és Erdei Máté, a Börvelyi Általános Iskola VII. A osztályos diákja. A drogellenes üzenetet hordozó plakátot készítő diákok között első díjjal jutalmazták Fati Carinát (Szamosdobi Általános Iskola, V. A osztály) és Nagy Renátát, az Aurel Popp Művészeti Líceum X. C osztályos diákját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: