2009-03-29 12:33:16• hírek • Ferenczi Noémi

Átadták a díjakat

A hétvégén zajott a Chimexpert kémia verseny nemzetközi döntője. A díjátadásra vasárnap került sor a filharmóniában.

A vasárnapi díjkiosztó gálát több hónapos kemény munka előzte meg, ugyanis a verseny a tanév elején kezdődött. Kezdetben a versenyzőknek interneten keresztül kellett visszaküldeniük a kitöltött feladatlapokat, majd pedig a helyi, megyeközi, országos döntőkön kellett bizonyítaniuk tudásukat. A most hétvégi nemzetközi döntőn a kezdetben benevezett 1700 diákból a 164 legjobban felkészült V.-XII. osztályos diák vehetett részt.

A szombati három órás írásbeli felmérő, és az azt követő plakátbemutató nyomán született meg a végső eredmény. Az ünnepélyes díjkiosztón az eredményektől függetlenül minden diákot megdícsértek, hiszen aki eljutott erre a szintre, megérdemelné, hogy jutalomban részesüljön.

 

A szatmári magyar középiskolákat Tóth Zselyke, tízedik osztályos kölcseys diák képviselte, aki speciális különdíjban részesült.

A Doamna Stanca Főgimnáziumból sokan szép eredménnyel zárták a versenyt. A hetedikesek közül Kencsan Ioana és Pop Horea második, Mic Diana harmadik helyezést ért el, Pop Raul pedig kiváló teljesítményéért elismerésben részesült. Dragan Cristina kilencedikes tanuló harmadik helyezést ért el, míg Nicoara Raul tizenkettedikes tanuló szintén harmadik díjat kapott.

A Lucian Blaga átalános iskola tanulói közül ketten kaptak elismerést: Veres Adela hetedikes tanuló második, Salajan Limina szintén hetedikes tanuló dícséretben részesült.

Moldovan Anca, a tasnádi általános iskola hetedikes tanulója második, Maticu Nicolae, a Ioan Slavici Főgimnázium kilencedikes diákja pedig harmadik díjat kapott.

A díjakat dr. Átyim Pál, kémia szakos tanfelügyelő adta át.

Dr. Átyim Pál kémia szakos tanfelügyelő adta át a díjakat

Mindekit megdícsértek a verseny szervezői

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: