2013-03-11 17:45:21• hírek • Kocsis Zoltán

Átadták a VIP-részleget a szatmári szülészeten

Varodi Viorica a Szatmár.ro-nak elmondta: évente megközelítőleg 2 ezer gyermek látja meg a napvilágot a Szatmár Megyei Kórházban. A gyermekáldás szeptember hónapban a leggyakoribb.

Március 11-én, hétfőn Szatmárnémetiben átadták a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szülészet-nőgyógyászat osztályának két VIP-termét. Azt egyelőre sem a megye, sem a kórház vezetői nem tudják megmondani, hogy mennyibe kerül majd az ott tartózkodás és kezelés.

Adrian Stef megyei tanácselnök, Mircea Govor alelnök, Marc Adrian kórházmenedzser és Alin Stavariu, a Schlemmer Románia vállalat képviselőjének jelenlétében mutatták be hétfőn a sajtósoknak azt a két termet, amely a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház szülészet-nőgyógyászat osztályának VIP-részlege lesz. A két teremben mindössze két-két ágy, légkondicionáló-berendezés, egy-egy tévé, valamint az előtérben egy mikrohullámú sütő, egy hűtőszekrény valamint egy zuhanyzókabinnal felszerelt külön fürdő várja majd a betegeket. Mármint azokat, akik hajlandóak a szokottnál is jobban a zsebükbe nyúlni az extra körülmények miatt. Hogy mennyit kell majd fizetniük, azt egyelőre senki sem tudta megmondani. A kezelés összege várhatóan napi 50-70 lej között lesz.

A beruházás és a felszerelés összesen százezer lejbe került, amely összeget a már említett vállalat bocsátotta rendelkezésre. Nem véletlen, hogy Stef külön kiemelte az állami és a magán szektor együttműködésének fontosságát.

A hétfőn bemutatott VIP-terem

A tanácselnök szerint a kórház és a megyei tanács célja, hogy megállítsa a Magyarország felé irányuló szülési turizmust, amely „zavaró és nem vet jó fényt a Szatmár megyei egészségügyre. Pedig magasan képzett személyzetünk van. Dicséretes dr. Varodi Viorica osztályvezető munkája, aki két olyan pompás termet alakított ki, amely követendő példa. Ilyennek kellene lennie a többinek is és az a célunk, hogy ilyenekké váljanak", fogalmazott. Elmondva gyakorlatilag, hogy ami másutt standard, az nálunk jelenleg VIP.

Marc is dicsérte Varodi aktivitását, egyben bírálva azokat az osztályvezetőket, akik nem értik meg, hogy munkásságuk nem merül ki az orvoslásban, hanem menedzselniük is kell osztályaikat.

Fel nem újított, standard terem a nőgyógyászaton

Elhangzott továbbá, hogy a közeljövőben a Schlemmer Románia egy tízezer eurós berendezés megvásárlásával is támogatja majd a szülészet-nőgyógyászat osztályt, amely az operációkat segíti. Mindemellett egy határon átnyúló pályázatnak köszönhetően a megyei kórház 550.000 eurót fordíthat további berendezések megvásárlására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: