2005-09-13 21:48:52• hírek • Szatmar.ro

Átadták a Tűzoltótornyot

A Tűzoltók nemzeti napján került sor a felújított Tűzoltótorony felszentelésére.

 

A szatmárnémeti tűzoltótorony felújításának ötletét két évvel ezelőtt dolgozták ki a városi vezetőség képviselői. Az ötletet tett követte, és a szatmárnémeti helyi tanács jóváhagyásával, másfél éves munka után végre sikerült rendbetenni a megyeszékhely egyik legfontosabb jelképének számító Tűzoltótorony épületét. A tegnap került sor a hivatalos átadásra, a Tűzoltók nemzeti napjának keretében megrendezett ünnepségen. A barokk zenei fesztivállal összekötött rendezvényen hazai közéleti személyiségek és külföldi meghívottak is részt vettek.

Az ünnepséget Gheroghe Stramb, Sürgősségi Helyzetek Parancsnokságának vezetője nyitotta meg, és elemezte ki a megyei hatóság munkáját idén végzett munkáját. Ezután hivatalosan is kezdetét vette a felújított épület felszentelésének ceremóniája. A felszólaló megyei és városi vezetők mind nagy sikernek könyvelték el, hogy a Szatmárnémeti egyik legfontosabb jelképének számító épület újra teljes pompájában díszeleg. Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere beszédében kitért arra, hogy a felújítás során alig ütköztek akadályokba. Megköszönte mind a városi tanács, mind pedig a kivitelezők munkáját.

 

Kihangsúlyozta, hogy örömmel tapasztalta, hogy politikai és nemzeti hovatartozásra való tekintet nélkül minden érdekelt a magáénak érezte az évek során romossá vált épület problémáját, és minden tőle telhetőt megtett a sikeres felújítás érdekében. George Vulturescu, a Szatmár Megyei Művelődésügyi Igazgatóság vezetője is egyet értett a polgármesterrel, és elmondta, az épület felújítása után tervbe van véve ennek környékének rendbetétele is. 

A tervek szerint a jövőben bárki felmehet majd a toronyba, ahonnan megcsodálhatja a város látképét. Egyelőre még nem tisztázott, hogy lesz–e belépő, vagy teljesen ingyen áll majd az érdeklődők rendelkezésére a torony. Holnap dől el az is, hogy milyen órák között látogatható majd a Tűzoltótorony.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: