2013-04-07 20:01:51• hírek • Póti Orsolya

Átadták a Pax tanulmányi ösztöndíjat

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum minden évben díjazza, Pax ösztöndíjban részesíti a legtehetségesebb, legeredményesebb tanulókat. Az ösztöndíjak ünnepélyes átadására április 5-én került sor.

A 2012/2013-as tanévben 60 - 11 elemi iskolás, 25 általános iskolás és 14 középiskolás - diák nyújtott be pályázatot a Pax Alapítványhoz. A pályázat kritériumrendszerét a Hám János Líceum vezetősége igyekezett a tanintézmény célkitűzéseihez, küldetésnyilatkozatához igazítani.

Néhány szempont az elbírálási kritériumok közül: tanulmányi átlag, osztályfőnöki ajánlás, plébánosi ajánlás, iskolán kívüli tevékenységek, tantárgyversenyeken való eredmények, szavalóversenyen való eredmények, fellépés az iskolakórussal, iskolaújság szerkesztése, az Iskolarádió szerkesztőségének tagja, képzéseken való részvétel, önkéntes munka vállalása, szociális munka, karitatív munka vállalása, sporttevékenység stb.

A különböző tevékenységeken elért eredményt a felelős szaktanár igazolta. Minden egyes kritérium, tevékenység meghatározott pontértékkel rendelkezett, és ezeket összeadva született meg a végső pontszám.

A 2012/2013-es tanévben a Pax ösztöndíj összértéke 4360 lej, amit összesen 49 diáknak adtak át április 5-én, péntek délután a Hám János Napok végén. Az ösztöndíjakat Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök úr adta át a diákoknak.

Varga Attila egykori parlamenti képviselő úr havonta felajánlott 200 lejes ösztöndíjat az iskola diákjai számára. Ebben az évben ezt az összeget a Szt. Alajos Konviktus négy diákja: Paulik Réka XI. A, Sütő Vivien X.B, Geiger Loredana és Zolcseak István XI. B osztályos diákok kapják.

A pénteki nap programjában meglepetéskoncert is szerepelt: fellépet a Minestrone Band zenekar, az egész rendezvényt pedig a szatmári diákokból alakult Phoenix együttes koncertje zárta.

A Hám János Líceum ezúton is szeretné megköszönni a támogatást a Szatmári Római Katolikus Püspökségnek, a Pax - katolikus oktatásért és nevelésért- Egyesületnek, Dr. Cserháti István atyának, azoknak a szülőknek, akik felajánlották és felajánlják jövedelemadójuk 2 %-át az iskola egyesületének és mindenkori támogatóinak.

Az ösztöndíjban részesült diákok listája ide kattintva megtekinthető.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: