2018-05-30 06:01:54• hírek • Közlemény

Átadták a Pax tanulmányi ösztöndíjakat a Hám János Líceumban

A hagyományokhoz híven ünnepélyes keretek között került sor 2018. május 29-én a Pax ösztöndíjak átadására a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban.

"Diákjaink számára minden tanév izgalmas, várakozással teli pillanatait képezi, amikor átvehetik egész éves aktivitásuk méltó jutalmát. Az eseménynek iskolánk parkosított udvara nyújtott helyszínt.


A pályázat kritériumrendszere intézményünk célkitűzéseihez, küldetésnyilatkozatához igazodott. Az elbírálási szempontok között elsődlegesen a tanulmányi átlag, az osztályfőnöki és plébánosi ajánlás, illetve az iskolán kívüli tevékenységek szerepeltek. Az értékelő bizottság figyelembe vette a tantárgyversenyeken, szavalóversenyeken elért eredményeket, fellépést az iskolakórussal, képzéseken való részvételt, különböző jellegű önkéntes- és karitatív munka vállalását és a sporttevékenységeket is.


A különböző megmérettetéseken elért eredményeket a diákok okleveleik másolatával vagy a felelős szaktanár aláírásával igazolták. Minden egyes tevékenység meghatározott pontértékkel rendelkezett, és ezeket összeadva született meg a végső pontszám.


A 2017/2018-as tanévben 45 diák nyújtott be pályázatot a Pax Alapítványhoz: 11 elemi, 14 általános és 20 középiskolás diák. Idén az ösztöndíj összértéke 4.440 lej volt. Mind a 45 pályázó magas pontszámokat ért el (minimum 70 pont), így mindannyian pontszámaiknak megfelelően különböző összegű ösztöndíjban részesültek.


Az ösztöndíjakat Ft. Melega Péter, a Szatmári Római Katolikus Püspökség gazdasági igazgatója adta át a diákoknak. A Pax Egyesület a vidéki diákok számára is pályázatot hirdetett meg a tanév kezdetén. A Reizer Pál Alap segítségével (minden tanévben 3.000 lej) 12 vidéki diákunk számára biztosítunk ösztöndíjat. Ez lényegében havi résztámogatása a kollégiumi ellátás költségeinek.


A Pax ösztöndíj létrehozásáért köszönettel tartozunk néhai Dr. Cserháti István atyának, fenntartását a Szatmári Római Katolikus Püspökség, valamint a Pax – katolikus oktatásért és nevelésért felelős egyesület teszi lehetővé. Ugyanakkor hálásak vagyunk azoknak a szülőknek és pedagógusoknak, akik felajánlották és felajánlják jövedelemadójuk 2% -át egyesületünknek, illetve mindenkori támogatóinknak, akik önzetlenül segítik diákjainkat céljaik elérésében."

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: