2013-03-28 13:00:49• hírek • Póti Orsolya

Kiosztották a Fekete-Vasudvar ösztöndíjat

Húsvéthoz közeledve ösztöndíjban részesültek a Szatmárnémeti Református Gimnázium azon diákjai, akik nehéz körülmények között élnek, árvák, vagy félárvák, mindemellett jó tanulmányi eredményekkel büszkélkedhetnek.

A Fekete-Vasudvar Diákösztöndíj kiosztására került sor ezen a héten a Református Gimnáziumban. Néhány diáknak március 28-án, csütörtök délben adta át az ösztöndíjat Szilágyi Éva, a tanintézmény igazgatónője.

Az igazgatónő elmondta: összesen 45 líceumi tanuló és gimnazista, valamint 4 első osztályos diák részesült ez alkalommal a Fekete Lóránd által felajánlott ösztöndíjban, és ezúttal közel 8.000 lejt osztottak ki a diákok között.

A 2003-ban létrehozott Fekete-Vasudvar Diákösztöndíj a Fekete Lóránd Ausztráliában élő véndiák, a Református Gimnázium hajdani tanulója által létrehozott alapítvány, amelynek célja a rászoruló diákok támogatása. A diákok ezt a támogatást évente 3-4 alkalommal, nagyobb ünnepek és vakáció előtt kapják meg.

Egyébként említésre méltó az, hogy a Református Gimnáziumnak rendkívül erős ösztöndíjrendszere van, hiszen évente minden harmadik diáknak jut valamilyen ösztöndíj, támogatás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: