2014-05-10 09:39:16• hírek • Szatmár.ro

Átadták a Pax ösztöndíjakat

A Hám János Napok keretében átadták a Pax Tanulmányi Ösztöndíjakat.

A 2013/2014-as tanévben 56 diák nyújtott be pályázatot a Pax Alapítványhoz: 11 elemi iskolás, 32 általános iskolás és 13 középiskolás diák. A pályázat kritériumrendszerét évekkel ezelőtt kialakítva a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum azt az oktatási intézmény célkitűzéseihez, küldetésnyilatkozatához igazította. Olyan diákok részesülhetnek ebben az öszöndíjban, akik jó tanulmányi átlaggal, osztályfőnöki és plébánosi ajánlással rendelkeznek.

Az ösztöndíj odaítélésében szempontok továbbá: iskolán kívüli tevékenységek, tantárgyversenyeken elért eredmények, szavalóversenyen elért eredmények, fellépés az iskolakórussal, iskolaújság szerkesztése, az Iskolarádió szerkesztőségének tagja, képzéseken való részvétel, önkéntes munka vállalása, szociális munka, karitatív munka vállalása, sporttevékenység stb.

A különböző tevékenységeken elért eredményt a felelős szaktanár igazolta. Minden egyes kritérium, tevékenység meghatározott pontértékkel rendelkezett, és ezeket összeadva született meg a végső pontszám.

A 2013/2014-es tanévben a Pax ösztöndíj összértéke 4700 lej. Az ösztöndíjakat Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök úr adta át a diákoknak.

Átadták az idei Pax öszöndíjakat

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: