2009-05-20 13:28:45• hírek • Ferenczi Noémi

Átadták a Pax ösztöndíjakat

Szerdán került sor a Pax tanulmányi ösztöndíjak ünnepélyes átadására a Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközpontban. Idén összesen 37 diák részesült a támogatásban.

Az átadásra az iskolaközpont sportpályáján került sor. Az idei tanévben 45 diák nyújtott be pályázatot a Pax Alapítványhoz: 10 elemi iskolás, 18 általános iskolás, és 17 középiskolás diák.

Az átadáson Ádámkó István igazgató elmondta, a pályázat kritériumrendszerét az iskola célkitűzéseihez, küldetésnyilatkozatához igyekeztek igazítani. A pályázatok elbírálásakor figyelembe vették az adott tanuló tanulmányi átlagát, osztályfőnökének ajánlását, a plébánosi ajánlást, iskolán kívüli tevékenységeit, tantárgyversenyeken és szavalóversenyen elért eredményeit, fellépéseit az  iskolakórussal, továbbá, hogy részt vett-e az iskolaújság szerkesztésében, tagja-e az Iskolarádió szerkesztőségének, önkéntes munka vállalását, sporttevékenységet stb.

Minden egyes kritérium, tevékenység meghatározott pontértékkel rendelkezett és ezeket összeadva született meg a végső pontszám - magyarázta az igazgató.

Az ösztöndíjakat Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök adta át a diákoknak. A 2008/2009-es tanévben a Pax ösztöndíj összértéke 3370 lej. Varga Attila parlamenti képviselő havi 200 lejes ösztöndíjjal támogatta az iskola négy diákját. Ebben az évben ezt az összeget a Szt. Alajos Konviktus négy diákja: Simon István (XI. A), Ludescher Rosemarie (X.B), Békés Ádám (IX. A) és Geiger Andrea (XII. B) osztályos diákok kapták.

Az iskolaközpontot a Szatmári Római Katolikus Püspökség, a Pax - katolikus oktatásért és nevelésért alapítvány, Dr. Cserháti István atya is támogatta illetve azok a szülők, akik jövedelemadójuk 2%-át az alapítványnak ajánlották fel.

„Ez úton is szeretnénk megköszönni mindenkinek a támogatást"- hangzott el az ösztöndíjak átadásán.

A képre kattintva elérhető a képgaléria


Az ösztöndíjakat Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök úr adta át a diákoknak
Az ösztöndíjakat Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök úr adta át a diákoknak



Idén összesen 37 diák részesült a támogatásban
Idén összesen 37 diák részesült a támogatásban


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: