2010-07-22 14:41:24• hírek • Szatmar.ro

Átadták a Pálfalvai utat

Régi igény valósult meg a Pálfalvai út átadásával, hiszen a megyeszékhelyre bevezető útszakasz már évek óta váratott a felújításra.

Több, mint hét éves előmunkálat előzte meg az említett útrész felújítását. Szatmárnémeti egyik legfontosabb bevezető szakasza nagyon rossz állapotban volt. A víz, a szennyvíz és egyéb rendszerek már tönkrementek ebben a térségben, így egy összetettebb javításra volt szükség, tudtuk meg Ilyés Gyula polgármestertől.

Az első felméréseket még 2003-ban végezték el, azonban ezt követően hosszú ideig szünetelt a munka, így az utat csak a mai napon tudták átadni. A pénzhiány, majd a gazdasági válság miatt ugyanis eddig nem volt meg a költségek fedezete. A városvezetés azonban úgy döntött, hogy hitelt vesz fel, ezzel egy időben kibővítették a projektet is és belefoglalták a környező földes utak modernizálását is.

Öt ilyen földes utat újítottak fel, az Ombódi utcának több, mint a felét, a Ciprian Porumbescut, a Turuluit, a Vulkánt és a Caritas sétányt.

Ezeken az utcákon, illetve a Pálfalvai úton teljes infrastruktúracsere történt. Gáz-, víz-, kanális vezetékek cseréjét hajtották végre, ugyanakkor a közvilágítást, a zöldövezeteket és a járdákat is teljesen felújították.


A polgármester, a tervező és az építtető cég jelenlétében hivatalosan átadták a Pálfalvai utat
A polgármester, a tervező- és az útjavító cég jelenlétében hivatalosan átadták a Pálfalvai utat.


A munkálatok két éven át tartottak és összesen 2,6 millió euróba kerültek. Az útfelület felszedése után rengeteg olyan probléma merült fel, amelyet meg kellett oldani - mondta Ilyés -, aki hozzátette, a fontos az, hogy a munkálatok mára teljes mértékben befejeződtek és jó minőségűek.

A polgármester szerint ez egy igen fontos beruházása volt, hiszen több száz olyan ház, tömbház van a térségben, ami hasznát veszi ennek a felújításnak, esetleg a környék gazdasági fellendülését is remélni lehet ettől a lépéstől.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: