2008-11-11 14:00:57• hírek • Szatmár.ro

Átadták a Kraszna hidat

Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Varga Attila, parlamenti képviselő, Günthner Tibor, a Szatmár Megyei Tanács vidékfejlesztési bizottságának vezetője, megyei tanácsos, Valentin Macec, megyei tanácsi alelnök, Kis Zoltán, Börvely község alpolgármestere, a román hadsereg, illetve a börvelyi Kraszna-híd felújítási munkálatait végző Firesta cég képviselőinek jelenlétében kedd délelőtt Börvelyben átadták az ideiglenes Kraszna hidat.

A hadsereg által tervezett ideiglenes híd felállítása azért volt szükséges, hogy a mintegy 2 100 000 lejes, a Börvelyi Kraszna-híd strukturális felújítását célzó projekt lefutásának idején zavartalanul lehessen közlekedni a folyó két partja között.

Günthner Tibor, a Szatmár Megyei Tanács vidékfejlesztési bizottságának elnöke, megyei tanácsos a munkálatokkal kapcsolatban elmondta, hogy a projekt elsődleges célja a Kraszna megemelt töltéseihez igazítani a híd magasságát is.

„A bonyolult strukturális felújítás során a híd járófelületének és szerkezetének megemelés a cél, továbbá a futófelület rendbetétele is fontos feladat. Amikor véget érnek a munkálatok már egy, a Kraszna megemelt töltéseinek magasságához igazított híd áll majd Börvelyben, így ez alatt zavartalanul folyhat el esetlegesen a megáradt Kraszna is" - magyarázta Günthner Tibor.

Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke hozzátette, hogy a mai átadás legfontosabb mozzanata az ideiglenes híd ellenőrzése volt. Egy teherautó kelt át a hídon, közben pedig a szakemberek ellenőrizték a keletkezett rezgéseket és kielemezték azokat.

„A szakemberek véleménye szerint a híd megfelel az elvárásoknak, ettől eltekintve arra kérjük mind a rendőrség, mind pedig a határőrség és a helyi önkormányzat képviselőit, hívják fel az emberek figyelmét arra, hogy fokozott óvatossággal ejtsék meg az átkelést, illetve tudassák a lakosokkal, hogy a 9,5 tonna felelti járművekkel ne keljenek át az ideiglenes hídon."

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: