2018-07-18 13:27:16• hírek • Bede Emőke

Átadták a Johann Ettinger Líceum felújított épületszárnyát

Egy 3,6 millió lejes beruházásnak köszönhetően szeptemberben egy frissen felújított épületben kezdhetik a tanévet a Johann Ettinger Németi Elméleti Líceum elemi osztályos diákjai.

Szerdán ünnepélyes keretek között adták a nemrégiben elkészült épületet, az eseményen a városi elöljárók ellett jelen volt az iskola igazgatónője, Reiz Maria, valamint Szatmár megye főtanfelügyelője, Calin Durla is.



Mint kiderült, a beruházás teljes értéke 3,6 millió lej, melyből 2,3 milliót az Országos Helyi Fejlesztési Program segítségével sikerült biztosítani, a fennmaradó 1,3-at pedig az önkormányzat saját büdzséjéből teremtette elő. Az immár 45 éves épület igencsak leromlott állapotban volt, mikor nekikezdtek a munkálatoknak, épp ezért nem csak külső és belső felújítást végeztek, hanem teljes mértékben kicserélték a fűtési és vízrendszert, valamint az elektromos vezetékeket is.
 

Az osztálytermekbe új bútorzat került, emellett a 21. századi elvárásoknak megfelelően okostáblák, vetítők és laptopok is gazdagítják a felszerelést. A 2018-2019-es tanévtől kezdődően 15 tanterem várja majd az elemi osztályos kisdiákokat. Az iskolában egyébként jelenleg több mint 900 gyerek tanul, így nagyon is szükség volt már egy új épületszárnyra. A szerdai átadón mindemellett az is elhangzott, hogy hamarosan a Johann Ettingert övező zöldterületek és járdák is rendbe lesznek téve, így ősztől minden adott lesz ahhoz, hogy egy igazán kellemes környezetben folyjék a minőségi oktatás.





 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: