2008-01-29 17:29:17• hírek • Szatmar.ro

Javítanák a megye szociális helyzetét

 Szatmár megye szociális problémáinak megoldására kötöttek partnerszerződéseket.

 

A Szatmár Megyei Tanács, a Helyi Tanács, a Szatmár Megyei Főtanfelügyelőség, a Kereskedelmi Kamara, illetve különböző cégek és szakszervezetek partnerszerződéseket kötöttek megyénk szociális és gazdasági fejlődése érdekében. Kedden a Megyei Tanács gyűléstermében mutatták be a közös program célját.

 

A program célja a társadalmi szerződéskötés, amelyben a különböző szervezetek arra szövetkeznek, hogy minél több európai alapot szerezzenek meg a megye problémájának megoldására. A szociális gondokat előtérbe helyezve a szegény családok számára próbálnak segítséget nyújtani, lakások építése vagy szegénykonyhák felfejlesztése révén. A foglalkoztatottak számát is növelni szeretnék, hogy minél több embert alkalmazzanak ezáltal is jobb körülményeket biztosítsanak. Az oktatásban az egyenlő esélyek megteremtése a cél, illetve különböző kurzusok szervezését és az intézmények felszereltségét is szorgalmazzák. A legkisebb pályázat 50 ezer eurót jelent, a többi pályázat értéke e fölé emelkedik.

Az elkészített projekteket áprilisig kell leadni, a napokban várják a tanácsadó füzetek megjelenését. A pénzekre csupán azok pályázhatnak, akik tagjai ennek a partnerszerződésnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: