2013-06-10 15:17:02• hírek • Kocsis Zoltán

Átadták az új központ egyetlen játszóterét

Hétfő délben Dorel Coica és Marcela Papici, Szatmárnémeti polgármestere és alpolgármestere átadta a település új központjának egyetlen játszóterét. A város vezetői néhány szabályra is felhívták a lakosok figyelmét.

„Arra kérem a szülőket, hogy a gyerekekkel jöjjenek a játszótérre és nem hozzák magukkal kutyáikat is", jelentette ki Coica. „Az embereknek meg kell érteniük, bármit is csinálunk, arra vigyáznunk kell. Értékeinket közösen kell megőriznünk", fogalmazott Papici, hozzátéve: a játszótérre nem szabad magassarkú cipővel lépni, mivel az tönkreteszi a gumírozott talajt.

Három hónapnyi adminisztratív előkészítés után egy hét alatt épült meg az új játszótér a Transilvania-sugárúton. A színes gumírozott talaj vidámságot áraszt, puhasága pedig garancia arra, ha a gyerek elesik, nem üti meg (nagyon) magát. Erre az óvintézkedésre bizony szükség van, mivel 1-10 éves gyerekek az új játszótér célközönsége.

A kétszáz négyzetméternyi játszótér 15.000 eurójába került az önkormányzatnak és nagyjából hasonló összeggel járult hozzá a brassói Cordis Mundi Alapítvány. Három hinta, két csúszda, két rugós libikóka és egy mászófal várja a gyerekeket, öt új pad a szülőket, nagyszülőket. A beruházás részét képezi további két kuka valamint - az ígéretek szerint - az oda vezető járdák újraaszfaltozása.

„A sövénykerítés óvja a gyerekeket és az is pozitívum, hogy a játszótér mellett parkoló van, ahol nincs veszélyes közúti forgalom", fogalmazott Papici. A város vezetői ígéretet tettek, hogy több hasonló játszóteret építenek a közeljövőben a városban. Ám se arra nem tudtak konkrét választ adni, hogy hol, sem arra, hogy mennyit szándékoznak kialakítani az idén.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: