2016-04-19 13:18:46• hírek • Kocsis Zoltán

Átadták Szatmárnémeti legkisebb piacát

Kedden Dorel Coica polgármester jelenlétében hivatalosan is átadták Szatmárnémeti legkisebb élelmiszerpiacát a Kárpátok 1 lakótelepen. Árus és vásárló érthetően egyelőre csak mutatóban akadt, felháborodott lakó viszont annál több.

A Kis Szent Teréz római katolikus templom mögött, a Clabucet utcában kialakított piacon egyelőre húsz asztalt helyezett ki a piacfelügyelőség. A gomba formáját idéző piac összbefogadóképessége viszont 40 asztal, árulta el Glodean Enikő, a piacfelügyelőséget működtető közterület-fenntartó szolgálat pénzügyi osztályvezetője. A gomba „szárában" találhatóak az illemhelyek, az asztalok pedig ezt veszik körbe. A piac területe - mind a 360 négyzetméter - fedett.

A beruházás tavaly októberben kezdődött és mintegy 60.000 euróba került, árulta el Glodean.

Első nap lévén nyilván nem meglepő, hogy árus egyelőre nem sok van. Egy kis burgonyát, mézet vagy mályvát azonban máris lehet kapni. Ugyanakkor az árusok részéről komolyabb érdeklődés mutatkozik. Ezzel együtt nincs mindenki elragadtatva.

Egyesek a parkolási lehetőséget hiányolják. „A közterület-fenntartó szolgálat már lépéseket tett annak érdekében, hogy környezetbarát parkolókat alakítsunk ki a piac és a tömbházsor között", jött a felvetésre a válasz a polgármestertől.

„Költözzön ide maga és szívja az autók füstjét", válaszolt erre egy környékbeli. Aki igazság szerint nem elsősorban emiatt nem örül az új piacnak.

Van ugyanis három garázs, amelyet a piac szinte elvág a külvilágtól. Az önkormányzat álláspontja egyértelmű és ismerjük már az évek óta húzúdó garázsvita kapcsán: az építmények nem rendelkeznek építkezési engedéllyel.

„A kommunista rendszerben ugyan ki adott volna nekünk építkezési engedélyt? A garázs a mi területünkön van, adót fizetünk rá", háborognak a tulajdonosok.

Garázsukhoz hozzájutni azonban ezentúl csak 7 és 20 óra között tudnak. Amikor nyitva van a piac....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: