2014-05-02 16:49:53• hírek • Kocsis Zoltán

Hamarosan csatlakozhatnak a szennyvízhálózathoz a szatmárhegyiek

Két és fél millió eurós pályázatot sikerült befejeznie a Szatmárhegyi Polgármesteri Hivatalnak, minek köszönhetően a település valamennyi lakója csatlakozhat hamarosan az új szennyvízhálózathoz, jelentette ki Szűcs Szabolcs polgármester.

A 9,5 kilométer hosszú gerincvezetéknek köszönhetően Szatmárhegyen megoldódik a szennyvíz elvezetésének problémája. A településen az ivóvíz már évek óta nem okoz gondot, hisz a község saját vízhálózattal rendelkezik. Ennek köszönhetően másik két településen, Csonkáson és Részteleken is be van vezetve a víz. „Célunk, hogy Meddesen és Tiráktpusztán is mihamarabb megoldjuk a vízhálózat megépítését. Annál is inkább, mert az utóbbi évek szárazságainak következtében ezeken a településeken egyre nagyobb gondot okoz a vízhiány", mondta Szűcs Szabolcs.

Az uniós pénzből nem csak a kanalizálási hálózatot bővítették Szatmárhegyen, hanem 7,5 kilométernyi községi utat is leaszfaltoztak, Csonkáson új óvodát építettek, Részteleken pedig felújították a kultúrotthont. Ezzel azonban nem ér véget a fejlesztések sora a községben: az önkormányzat tervei között szerepel a közvilágítás bővítése és további járdák építése.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: