2012-06-07 15:53:19• hírek • Szatmár.ro

Átadták Szatmár megye első inkubátorházát

Felavatták csütörtökön a vetési ipari parkban a megye első inkubátorházát. A megye első, kis- és középvállalkozásokat fejlesztő központjában 24 cég tevékenykedhet, új munkahelyeket teremtve a megyében.

Szatmár megye első inkubátorházát avatták fel csütörtökön a Vetési ipari parkban. A Szatmár Megyei Tanács és az UNDP által létrehozott közösen létrehozott központban  huszonnégy vállalkozás befogadására nyújt lehetőséget. Az inkubátorház ünnepélyes átadásán Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke kiemelte: a Szatmár Megyei Tanács gazdaságélénkítés terén is eredményeket ért el, amit a jövőben is folytatni fog. 

- Fantáziát láttunk az inkubátorházban, nemcsak a bérleti díj miatt, hanem azért is, mert így a szatmári vállalkozói szféra bővülni fog. A megye gazdasági koncepciójának meghatározó eleme a munkahelyteremtés. Nem könnyű feladat jelen gazdasági helyzetben, de ezt a célt szolgálta az inkubátorház létrehozása is, amit folytatni fogunk, hiszen Szatmárnémetiben és Avasfelsőfaluban is inkubátoházzakkal segítjük majd a megye fiatal vállalkozásait - fejtette ki Csehi.

A most már vállalkozásokkal benépesült létesítmény kézzelfogható segítséget nyújt a kis- és középvállalkozások számára, amellett, hogy jutányos áron kaphatnak működésükhöz szükséges helyiséget a vállalkozások, vállalkozásfejlesztési támogatásban is részesülnek, melynek célja a munkahelyteremtés és a versenyképesség növelése.

Matusinka Beáta, az inkubátorház vezetője a Szatmár.ro hírportál kérdésére válaszolva elmondta: bár 24 cég működtetésére van itt lehetőség, egyelőre csak húsz iroda talált gazdára, így várják azoknak a kis- és  középvállalkozásoknak a jelentkezését, amely helyet szeretne itt kapni. Az egyik feltétel, hogy a vállalkozás vagy frissen alapított vagy 2 évnél nem régebbi kell hogy legyen. A vállalkozások itt három évre kaphatnak helyet.

Inkubátorházat avattak a Vetési Ipari Parkban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: