2013-03-17 11:57:56• hírek • MTI

Átadták Japán leggyorsabb vonatát

Átadták az utasoknak Japán eddigi leggyorsabb vonatát szombaton, a Sinkanszen legújabb típusa óránkénti  320 kilométeres végsebességre képes.

Az E5 típusjelzésű vonat Tokió és a Honsú sziget északi csücskében fekvő Aomori közötti vonalon fok közlekedni. A 714 kilométeres távot az új vonat 2 óra 59 perc alatt tudja megtenni, 11 perccel gyorsabban, mint az előző, óránkénti 300 kilométeres végsebességű Sinkanszen.

A vonalat üzemeltető keletjapán vasúttársaság (JR East) közlése szerint a Hajabusa elnevezésű szerelvények ezzel a francia TGV vonatok mellett a világ leggyorsabban közlekedő vasúti járművei.

A kínai gyorsvonatok korábban 350 kilométer/óra végsebességet értek el, de egy, halálos áldozatokat követelő ütközést követően csökkentették sebességüket - jelentette szombaton az NHK japán tévétársaság.

A JR East az Aomori közelében található Akitába vezető vonalán is új szerelvényeket állított üzembe, a Super Komacsi nevű járművek végsebessége 300 kilométer/óra, és Tokióból indulva 3 óra 45 perc alatt teszik meg a 700 kilométert meghaladó távot.

Hajabusa elnevezésű szerelvények ezzel a francia TGV vonatok mellett a világ leggyorsabban közlekedő vasúti járművei.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: