2009-03-16 17:27:05• hírek • Parajdi Andrea

Átadják a mérőközpontot

Kizárólag csak a forgalomból származó levegőszennyeződés mértékének megállapítására szolgál az a levegőminőség-mérő állomás, amelyet Nagykárolyban helyez el az Országos Környezetvédelmi Hivatal.

Hétfőn, március 23-án 13 órától avatják fel Nagykárolyban a forgalomból származó levegőminőség-mérésére szolgáló állomást, amely közvetlenül a város egyik legforgalmasabb útszakasza mellett kap majd helyet.

Szatmárnémetiben egy évvel ezelőtt hoztak létre egy hasonló mérőközpontot, az azonban egy sokkal komplexebb funkcióval működik. Az állomást a Ioan Slavici Főgimnázium udvarán építették ki, egy olyan önműködő rendszerrel, amely a nap 24 órájában pontos képet ad Szatmárnémeti levegőjének minőségéről.

A Szatmárnémeti mérőállomás különböző típusú szennyezőanyagok mérésére alkalmas, így egy komolyabb szennyezést követően azonnal meg lehet tenni a szükséges óvintézkedéseket. A Nagykárolyi állomás kizárólag a forgalomból adódó szennyezettség mértékét tudja megállapítani.

Ahogyan városunkban is, úgy a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal halljában is elhelyeznek egy kivetítőt, ahol minden érdekelt személy pontos képet kaphat Románia nagyvárosainak levegőszennyezettségét illetően.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal oldalán kijelző mutatja a levegő szennyezettségét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: