2017-05-22 10:23:52• hírek • Szatmár.ro

Átadják a közösségnek

Ünnepélyes keretek között szenteli meg Schönberger Jenő püspök és adják át a szatmári és régióbeli közösségnek a felújított és kibővített Boldog Scheffler János Központot.

A tavalyi év tavaszán kezdték meg a Páli Szent Vincéről nevezett Szatmári Irgalmas Nővérek egyesülete által működtetett Boldog Scheffler János Központ épületének, a Zárda épületegyüttes jobb szárnyának felújítását. Az öt évvel ezelőtt működését megkezdett intézmény az idők során folyamatos fejlődést mutatott, egyre többen keresték meg – megkésett fejlődéssel élő gyermekek családjai, rehabilitációra szoruló gyermekek és felnőttek – és egyre többen vitték tovább jó hírét. A tevékenységek bővülését hozták azok a projektek is, amelyeket a Boldog Scheffler János Központ indított, a táborok, a terápiákon kívüli tevékenységek, képzések. Csakhamar kicsinek bizonyult az épület, újabb és újabb termeket kellett felújítani.

A THE VELUX FOUNDATIONS sietett a Boldog Scheffler János Központ segítségére, az általuk nyújtott támogatásnak köszönhetően újult meg az épület külsőleg és belső részeiben egyaránt, valamint bővült ki: a vendégszobákkal, a képzésekre szánt helyiségekkel, az épület alagsorának hasznosításával, az új pincerész kialakításával – ahol a terápiás medence is helyet kap...

A munkák befejezésével, az ünnepélyes átadásra május 25-én kerül sor, amikor Schönberger Jenő püspök megáldja az épületet, beszédek hangzanak el, majd 15 órától nyílt napot tartanak – ez utóbbira minden érdeklődőt szeretettel várnak: kipróbálhatnak terápiás gyakorlatokat, elbeszélgethetnek a terapeutákkal és a szociális munkással, benézhetnek a felszerelt termekbe. Másnap, a Boldog Scheffler János Központ már szakmai konferenciát rendez, amelyre nemzetközi szinten is elismert szakemberek érkeznek és dolgoznak fel a gyerekek fejlesztésével kapcsolatos témákat, mutatnak be kutatásokat és módszereket a szatmárnémeti és régióbeli szakembereknek, szülőknek, érdeklődnek. Mindez tehát azért, hogy a Szatmár Megyei és környékbeli gyerekeknek több esélyük legyen a sikeres, boldog életre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: